H Toshiba παρουσίασε τη νέα εφαρμογή MediaGuide που δίνει πληροφορίες και πλήρη έλεγχο στις περιφερειακές συσκευές των τηλεοράσεων.


media-guideΟι ιδιοκτήτες των συσκευών Android θα μπορούν μέσω της εφαρμογής να έχουν πρόσβαση σε έναν ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG), να αλλάξουν κανάλια με ένα άγγιγμα και να δημιουργήσουν τις προσωπικές τους αγαπημένες επιλογές εκπομπών και προγραμμάτων.


Η εφαρμογή Toshiba MediaGuide δίνει τη δυνατότητα reminders, την ανταλλαγή προτιμήσεων μεταξύ φίλωνμέσω Twitter και Facebook, Video on Demand (VOD) υπηρεσίες και πρόσβαση σε μια τράπεζα πληροφοριών για ηθοποιούς,εκπομπές, σκηνοθέτες και συναφές περιεχόμενο. Το MediaGuide θα υποστηρίζει Android™ tablets στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ενώ θα ακολουθήσουν εκδόσεις για άλλα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα.


Η εφαρμογή Toshiba MediaGuide σας επιτρέπει να ελέγχετε μέσω tablet τα κανάλια και τα προγράμματα στην τηλεόρασή σας. Φυσικά είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε αυτές τις επιλογές χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας. Από τη στιγμή που θα κάνετε την επιλογή της εκπομπής που θέλετε να δείτε, το κανάλι αλλάζει αυτόματα. Οι σύγχρονοι θεατές θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πολλές οθόνες και να συνδέουν μεταξύ τους τις περιφερειακές συσκευές πουχρησιμοποιούν στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή. «Τους δίνουμε τη δυνατότητα να οργανώσουν την ψυχαγωγία τους είτε broadcast TV ή VOD, με την ίδια τεχνολογία που είναι σημαντικό» λέει ο κ. Thomas Teckentrup, General Manager Τομέα ΥπηρεσιώνCloud της Toshiba Europe GmbH.


Μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στα προγράμματα που θέλετε μέσω EPG. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας κανάλια και τις εκπομπές- και θα εμφανίζονται κάθε φορά που θέλετε χωρίς να περιορίζονται οι επιλογές σας αφού το MediaGuide μπορεί επίσης να ψάχνει ανάλογα με το είδος που σας αρέσει. Εισάγοντας έναν τίτλο στο EPG θα δείτε μια σελίδα με τις ανάλογες πληροφορίες. Με ένα μόνο touch μπορείτε να έχετε τις περισσότερες πληροφορίες ενώ το πλήκτρο ‘More’ σας βοηθάει να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα. Πληκτρολογώντας επίσης τον τίτλο μπορείτε ναδείτε και άλλες ταινίες του ίδιου είδους ή πληροφορίες για τουςηθοποιούς.


Στη σελίδα υπάρχει επίσης η επιλογή ‘Record’ για εγγραφή προγραμμάτων και η επιλογή ‘Remind’ για να θυμηθείτε αυτά που θέλετε να δείτε. Με την επιλογή Facebook™ η Twitter™ μπορείτε μέσω του Toshiba Places να μοιραστείτε την επιλογή σας μετην οικογένεια ή τους φίλους σας. Η εφαρμογή Toshiba MediaGuide δημιουργεί αυτόματα σελίδες overview για εκπομπές και ταινίες. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτό το περιεχόμενο και να παρακολουθήσετε, εγγράψετε ή βάλετε υπενθύμιση για το πρόγραμμα που θέλετε να δείτε έως και 7 μέρες μετά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια ταινία από VOD μέσωToshiba Places (δεν μπορείτε να τα δείτε μέσω MediaGuide app). ΤοMedia Guide θα αλλάξει αυτόματα την τηλεόρασή σας μέσω VOD appκαι Toshiba Places.