Συνεργασία της EMC και της VMware για το νέο VMware vSphere Data Protection, βασισμένο στην Τεχνολογία EMC Avamar.


EMC logo 2011Οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν από κοινού τη νέα αυτή λύση, η οποία βασίζεται σε καταξιωμένες τεχνολογίες της EMC και ενσωματώνεται στην πλατφόρμα VMware vSphere 5.1, εξασφαλίζοντας Εύκολο και Αποτελεσματικό Backups των εικονικών μηχανών


Το VMware vSphere® Data Protection™, βασισμένο στο λογισμικό EMC Avamar®, αποτελεί μια εντελώς νέα λύση backup & recovery για την πλατφόρμα VMware vSphere 5.1. Το VMware vSphere Data Protection είναι πλήρως ενσωματωμένο στο vSphere, στήνεται εύκολα και η διαχείριση του μπορεί να γίνει μέσα από το νέο vSphere Web Client.


Το VMware vSphere Data Protection είναι ιδανικό για την προστασία των εικονικών υποδομών μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης, ή ενός μεμονωμένου τμήματος κάποιου μεγαλύτερου οργανισμού, προσφέροντας κορυφαίες δυνατότητας backup και deduplication.


Η VMware επέλεξε το λογισμικό EMC Avamar ως τεχνολογική βάση για το VMware vSphere Data Protection.
Μέσα από τα vSphere Storage APIs for Data Protection, η VMware συνεχίζει να υποστηρίζει ουσιαστικά τη δημιουργία ενός ευρύτερου οικοσυστήματος λύσεων backup & recovery, το οποίο θα περιλαμβάνει και προϊόντα άλλων κατασκευαστών.


Παράλληλα, η VMware συνεχίζει να υποστηρίζει την ευρύτερη κοινότητα των συνεργατών της, διευκολύνοντας τη δημιουργία και άλλων καινοτομικών λύσεων για το backup εικονικών συστημάτων. Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, η VMware θα συνεχίσει να επενδύει στη δημιουργία vSphere Storage APIs for Data Protection, ώστε να είναι εφικτή η απρόσκοπτη ενσωμάτωση στην πλατφόρμα VMware vSphere, λογισμικού backup and recovery άλλων κατασκευαστών.