Η Olympus κερδίζει δύο βραβεία EISA 2012 – 2013 στην κατηγορία των φωτογραφικών μηχανών για την Tough TG-1 και την OM-D E-M5.


olympus eisa 2012Η Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Olympus στην Ελλάδα, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την κατάκτηση δύο βραβείων από τον EISA (European Imaging and Sound Association). Η Olympus κατέκτησε την κορυφή στην κατηγορία «European All Weather Camera 2012-2013» με το μοντέλο Tough TG-1 και στην κατηγορία «European Compact System Camera 2012-2013» με το μοντέλο OM-D E-M5.


Ο EISA, είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από 50 περιοδικά – μέλη, από 19 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με ύλη και αντικείμενο από τους χώρους του ήχου, των φορητών ηλεκτρονικών, της εικόνας και της φωτογραφίας. Κάθε χρόνο, μία επιτροπή που αποτελείται από του αρχισυντάκτες των περιοδικών, επιλέγει και βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα και τις πιο εντυπωσιακές τεχνολογίες σε κάθε κατηγορία συσκευών εικόνας και ήχου.


“OLYMPUS Tough TG-1” Compact Digital Camera
Winner of the European All Weather Camera 2012-2013 award
Η σειρά Tough της Olympus αποτελείται από φωτογραφικές μηχανές με ιδιαίτερες αντοχές σε τρείς τομείς: Αντοχή σε νερό και σε σκόνη, αντοχή σε κραδασμούς και πτώσεις και αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες, παρέχοντας απροβλημάτιστη λειτουργία σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και περιβάλλοντα στα οποία άλλες φωτογραφικές μηχανές δεν μπορούν να αντέξουν. Η ναυαρχίδα της Olympus σε αυτή την σειρά, η Tough TG-1, επιτυγχάνει όχι μόνο κορυφαία αντοχή, αλλά ταυτόχρονα και κορυφαίες φωτογραφικές επιδόσεις.


Με τα λόγια της κριτικής επιτροπής των βραβείων, «Η Olympus TG-1 TOUGH είναι μία εξαιρετική φωτογραφική μηχανή για την ύπαιθρο … παρέχοντας αντοχή από πτώση από ύψος μέχρι 2 μέτρα, αδιάβροχη σε βάθη μέχρι 12 μέτρα, ανθεκτική, αντέχοντας βάρη μέχρι 100 κιλά και θερμοκρασία λειτουργίας μέχρι -10℃) … Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα 12-Megapixel backlit CMOS, τον επεξεργαστή TruePic VI processor και τον γρήγορο ζουμ φακό 25-100mm f2-4,9, επιτυγχάνει φωτογραφίες εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλά επίπεδα θορύβου».


Olympus OM-D E-M5
Winner of the European Compact System Camera 2012-2013 award
Η φωτογραφική μηχανή νέας γενιάς OLYMPUS OM-D, βασίζεται σε μία μικρού μεγέθους και βάρους σχεδίαση και είναι βασισμένη στο πρότυπο Micro Four Thirds, όπως και οι δημοφιλείς φωτογραφικές μηχανές PEN. Όπως ακριβώς οι νέες PEN κληρονόμησαν την ευκολία χρήσης την απλότητα και την κορυφαία ποιότητα εικόνας που πρόσφεραν οι PEN την εποχή του φιλμ, έτσι και η νέα OM-D κληρονόμησε την παράδοση ενός αληθινού συστήματος SLR από την σειρά ΟΜ. Η OLYMPUS OM-D είναι σχεδιασμένη για τους έμπειρους και προχωρημένους χρήστες που θέλουν να έχουν την δυνατότητα εναλλαγής φακών και να χρησιμοποιούν τις προηγμένες δυνατότητες και το οπτικό σκόπευτρο της φωτογραφικής τους μηχανής, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες.


Όπως δήλωσε η κριτική επιτροπή, «…το ταχύτατο autofocus και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο των 1,4 εκ. εικονοστοιχείων, σας πείθουν ότι φωτογραφίζετε μέσω μίας SLR φωτογραφικής μηχανής». Πέρα από την «εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας» η επιτροπή εκθείασε επίσης την αρθρωτή OLED οθόνη αφής που διαθέτει η OM-D, την προηγμένη σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων, το ανθεκτικό σώμα της μηχανής, τα ενσωματωμένα «αρτιστικά» φίλτρα και την άνεση στον χειρισμό λόγω του μικρού συγκριτικά μεγέθους της φωτογραφικής μηχανής OM-D.