Η Nokia και η Harman ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη καινοτόμων ασύρματων τεχνολογιών ήχου, αποκλειστικά για τη σειρά Lumia.


JBL PlayUp Portable Wireless Speaker for NokiaΗ Nokia και το εμπορικό σήμα JBL της HARMAN θα αναπτύξουν από κοινού την αποκλειστική σειρά προϊόντων η οποία θα περιλαμβάνει μία σειρά ηχείων με ακουστική που γεμίζει το χώρο και δυναμικό σχεδιασμό. Η ασύρματη σύνδεση από το τηλέφωνο στο ηχείο θα πραγματοποιείται μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, η οποία μπορεί να συνδέσει οποιαδήποτε υπάρχουσα συσκευή Lumia, ή μέσω της τεχνολογίας NFC για τη νέα γενιά Lumia με Windows Phone 8.


«Καθώς η HARMAN επιθυμεί να συνεργαστεί περαιτέρω με τους ηγέτες της κινητής τηλεφωνίας για να φέρει την επόμενη γενιά τεχνολογιών συνδεσιμότητας στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, η συνεργασία με την πρωτοπόρο στον κλάδο Nokia, δίνει μία σημαντική ευκαιρία να επεκτείνουμε την συνολική μας αξία και να φέρουμε στην αγορά μοναδικά προϊόντα ήχου που ικανοποιούν την ζήτηση του σήμερα για απρόσκοπτη συνδεσιμότητα των καταναλωτών», δήλωσε ο Sachin Lawande, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HARMAN και συμπρόεδρος της HARMAN Lifestyle and Infotainment. «Η τεχνολογία ήχου αποτελεί έναν τομέα που συνεχώς εξελίσσεται με στόχο να είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές όπου και αν βρίσκονται. Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για άμεση και εύκολη πρόσβαση στη μουσική ικανοποιείται μέσα από την ανάπτυξη ασύρματων φορητών συσκευών ήχου».


Φορητό ασύρματο ηχείο JBL PlayUp για τη Nokia
Η JBL και η Nokia παρουσίασαν τους πρώτους καρπούς της συνεργασίας τους, το JBL PlayUp φορητό ασύρματο ηχείο για τη Nokia, στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών IFA στο Βερολίνο. Το φορητό ασύρματο ηχείο JBL PlayUp για τη Nokia, με την καινοτομία στο επίκεντρο της ανάπτυξής του, εκπέμπει ήχο προς όλες τις κατευθύνσεις. Βασισμένο στο πάθος της JBL για τον ήχο, το PlayUp Portable αποτελεί ένα μοναδικό ηχείο για τους λάτρεις της μουσικής που θα εκτιμήσουν την εξαιρετική ποιότητα πεντακάθαρου ήχου.


Με την τεχνολογία JBL που παρέχει εξαιρετική δυναμική, φυσική τονική ισορροπία και καθαρότητα, το PlayUp Portable μεταφέρει κάθε ηχητική χροιά της αρχικής ηχογράφησης. Διαθέτει μία ειδικά σχεδιασμένη θύρα μπάσου ή οποία λειτουργεί ως woofer, διασφαλίζοντας εκπληκτική καθαρότητα του ήχου. Το PlayUp Portable έχει μέγιστη ισχύ τα 89dB, κάνοντάς το κατάλληλο για χρήση σε εξωτερικούς χώρους ή σε οποιοδήποτε σύγχρονο εσωτερικό χώρο. Όλες οι συσκευές Lumia μπορούν να συνδεθούν εύκολα και ασύρματα με το ηχείο μέσω Bluetooth, ενώ η νέα γενιά Lumia με Windows Phone 8 μέσω σύνδεσης με NFC. Επιπλέον, διαθέτει μία standard υποδοχή ακουστικών 3,5mm για να συνδέεται με οποιοδήποτε κινητό, υπολογιστή ή MP3 player.


Το PlayUp Portable είναι βασισμένο στο σχεδιασμό του Nokia Play 360 Wireless Speaker, ενώ κάνει εντύπωση με τα ζωντανά του χρώματα και το τολμηρό του σχήμα. Το κύριο μέρος του είναι κατασκευασμένο με διπλή στρώση πλαστικού για ανθεκτικότητα και είναι διαθέσιμο σε γαλάζιο, λευκό, μαύρο – και το νέο λαμπερό κίτρινο. Το μέγεθός και οι αναλογίες του ηχείου, συμπεριλαμβάνοντας τον ελάχιστο αριθμό τμημάτων και διαχωριστικών γραμμών, συνδυάζουν την αναγνωρισμένη βιομηχανική τεχνογνωσία της Nokia με την ασύγκριτη τεχνολογία ήχου της JBL. Με περισσότερες από 10 ώρες συνεχούς μουσικής με μία μόνο φόρτιση, το PlayUp Portable διαθέτει μια μπαταρία αντικατάστασης κρυμμένη στη βάση του. Πρόσθετα εξαρτήματα περιλαμβάνουν μία θήκη μεταφοράς, ένα φορτιστή micro USB και ένα καλώδιο ήχου 3.5mm.


«Το φορητό ασύρματο ηχείο JBL PlayUp για τη Nokia αποτελεί μία απόδειξη της μακρόχρονης στρατηγικής μας να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους στη βιομηχανία ώστε να δημιουργούμε ασύγκριτα προϊόντα για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Hans Henrik Lund, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Nokia Gear. «Με το κοινό τους πάθος για την καινοτομία και την τεχνολογία, η Nokia και η JBL έχουν δημιουργήσει ένα φορητό ηχείο για τους ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τη μουσική και θέλουν να την παίρνουν μαζί τους όπου και αν βρίσκονται».


Η διαθεσιμότητα του JBL PlayUp Portable Wireless Speaker for Nokia θα ξεκινήσει πριν το τέλος της χρονιάς με τιμή 149 ευρώ.