Η Nikon ανακοίνωσε ότι κέρδισε δύο διακρίσεις στα φετινά βραβεία EISA τόσο για την D4 όσο και για την D800.


D4_24_70_frontΑναλυτικά, η Nikon κέρδισε το βραβείο της κατηγορίας «European Professional Camera of the year 2012-2013» για τη Nikon D4 με φορμά FX πλήρους κάδρου και το βραβείο της κατηγορίας «European Camera of the year 2012-2013» για τη Nikon D800 με φορμά FX και ανάλυση 36,3 megapixel.


Αυτή η ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στις φετινές επιτυχίες της Nikon στα βραβεία TIPA (Technical Image Press Association), όπου η Nikon D800 κέρδισε το βραβείο «Best D-SLR Expert», ενώ ανάλογες διακρίσεις είχε το σύστημα φωτογραφικών μηχανών Nikon 1 και η Nikon D5100.


Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Είμαστε αληθινά υπερήφανοι για την απόκτηση αυτών των δύο βραβείων EISA για τις κορυφαίες φωτογραφικές μας μηχανές D-SLR. Τόσο η Nikon D4 όσο και η D800 προσφέρουν ασύγκριτη ποιότητα εικόνας και εξαιρετική απόδοση ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες λήψης, ενώ τα σχόλια από επαγγελματίες φωτογράφους και φίλους της εγγραφής video είναι υπέρ του δέοντος θετικά».


Κάθε χρόνο, η ένωση European Imaging and Sound Association (EISA) βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη κατά τους προηγούμενους 12 μήνες, από διάφορες κατηγορίες οπτικοακουστικών προϊόντων. Η ένωση αναγνωρίζει τα προϊόντα που θα προσελκύσουν ένα ενθουσιώδες κοινό επαγγελματιών, το οποίο απαιτεί υψηλή ποιότητα και δημιουργικές δυνατότητες. Τα βραβεία απονέμονται από κριτικές επιτροπές που αποτελούνται από περισσότερα από 50 διακεκριμένα περιοδικά σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Τα περιοδικά αυτά ειδικεύονται στη φωτογραφία, το βίντεο, τον ήχο, τον οικιακό κινηματογράφο και τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.


Nikon D4: European Professional Camera of the Year 2012-2013
Οι κριτές της EISA δήλωσαν: «Η Nikon D4 με 16 εκατομμύρια pixel πλήρους κάδρου είναι η καλύτερη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή της χρονιάς, χάρη στην ικανότητά της να παρέχει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τα περιοδικά EISA διαπιστώθηκε ότι η φωτογραφική μηχανή προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό υψηλής ανάλυσης, μεγάλου δυναμικού εύρους, πολύ χαμηλών επιπέδων θορύβου ακόμη και στη ρύθμιση ευαισθησίας ISO 12800, εξαιρετικά γρήγορης αυτόματης εστίασης, γρήγορης απόκρισης και ιδιαίτερα υψηλών ταχυτήτων καρέ για πολύ μακριές αλληλουχίες φωτογραφιών. Το σώμα είναι ενισχυμένο και διαθέτει ισχυρή προστασία κατά της σκόνης και της υγρασίας. Το σκόπευτρο παρέχει ευκρινή, άνετη και πολύ ακριβή προβολή της προβλεπόμενης εγγραφής. Ο σχεδόν άριστος χειρισμός καθιστά την D4 ιδιαίτερα εύχρηστη και ευχάριστη στη χρήση, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το νέο χειριστήριο joystick που είναι διαθέσιμο ανεξάρτητα από το αν η φωτογραφική μηχανή βρίσκεται σε οριζόντια ή σε κατακόρυφη θέση. Η D4 παρέχει επίσης πολύ υψηλή ποιότητα video, χάρη στην έξοδο μη συμπιεσμένης μορφής».


Nikon D800 : European Camera of the Year 2012-2013
D800_24_70_frontΟι κριτές της EISA δήλωσαν: «Η καλύτερη φωτογραφική μηχανή αυτής της χρονιάς είναι η Nikon D800. Ο αισθητήρας 36 εκατομμυρίων pixel πλήρους κάδρου προσφέρει λήψη σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και, σύμφωνα με τις δοκιμές του περιοδικού EISA, δεν έγινε κανένας συμβιβασμός ως προς το δυναμικό εύρος της φωτογραφικής μηχανής ή τα επίπεδα θορύβου σε υψηλές ρυθμίσεις ISO. Με συμπαγές, ισχυρό, ανθεκτικό και σε λογική τιμή σώμα, η φωτογραφική μηχανή προσφέρει κορυφαία μέτρηση και διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 51 σημείων που αναπτύχθηκε με βάση την επαγγελματική φωτογραφική μηχανή D4. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει καθαρό και 100% φωτεινό σκόπευτρο που προσφέρει μεγάλη ακρίβεια και άνεση στη χρήση ακόμη και για όσους φορούν γυαλιά. Το πολύ μικρό φλας μπορεί να χειριστεί πρόσθετες μονάδες φλας Nikon και παρέχει ακριβώς την κατάλληλη ποσότητα φωτισμού γεμίσματος, ακόμη και σε περίπλοκες συνθήκες φωτισμού. Η έκδοση D800E προσφέρει φωτογραφίες ακόμα υψηλότερης ανάλυσης χωρίς να απαιτείται επεξεργασία ευκρίνειας μετά τη λήψη, καθώς η ποιότητα εικόνας προσεγγίζει την ποιότητα μιας φωτογραφικής μηχανής μεσαίου φορμά, ενώ παρέχει τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία μιας ελαφριάς φωτογραφικής μηχανής reflex 35 mm».