Με αφορμή την τρίτη ταινία της Disney μπορείτε και εσείς να γνωρίσετε τους ταλαντούχους μαθητές και να χορέψετε μαζί τους.

highschoolmusicalΣίγουρα πολλοί από εσάς είναι με παιχνίδια που προτρέπουν τους παίκτες να χορέψουν χρησιμοποιώντας είτε κάποιο mat (χαλί), είτε κάποιο άλλο τρόπο χειρισμού. Το High School Musical 3: Senior Year DANCE! είναι ένα παρόμοιο παιχνίδι που όμως αντί για παγκοσμίως γνωστές επιτυχίες διάσημων καλλιτεχνών έχει hits από την σειρά και την ταινία στα οποία καλείστε να χορέψετε.

Τώρα μπορεί πολλοί από εσάς να μην γνωρίζουν πολλά από την «παρέα» του High School Musical όμως η αλήθεια είναι πως η σειρά και κατ’ επέκταση και η ταινία, έχει μερικά άκρως ενδιαφέροντα τραγούδια τα οποία ποικίλουν από χαλαρές μπαλάντες μέχρι «δυνατά» κομμάτια που θα σας σηκώσουν από την καρέκλα σας, πάντα σε pop ήχους.

Ο τίτλος κυκλοφορεί σχεδόν για κάθε διαθέσιμη κονσόλα και χρησιμοποιεί διαφορετικό τρόπο χειρισμού για να εκτελέσετε τις χορευτικές φιγούρες. Ανάλογα λοιπόν την πλατφόρμα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πραγματικές κινήσεις (Wii), να χρησιμοποιήσετε τα «βελάκια» του PC, ενώ οι εκδόσεις για PS2 και Xbox 360 έρχονται μαζί με ένα «χαλί» το οποίο συνδέετε με την κονσόλα σας ακολουθώντας τις οδηγίες.

Το Gameplay του παιχνιδιού είναι απλό και άκρως διασκεδαστικό. Αν δεν έχετε επαφή με ανάλογα παιχνίδια φανταστείτε ένα Guitar Hero αλλά αντί για κιθάρα έχουμε ένα «χαλί» με ενδείξεις. Ανάλογα με το τι οδηγία λοιπόν εμφανίζεται στην οθόνη, θα πρέπει να «πατήσουμε» την ανάλογη ένδειξη στο χαλί και όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο δυσκολίας τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να κουνάμε τα πόδια μας για να πετύχουμε τις ανάλογες ενδείξεις. Έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο σημείο να «χορεύουμε» κανονικά.

Τα γραφικά του παιχνιδιού ακολουθούν μια cartoon προσέγγιση και είναι αρκετά όμορφα. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε πως ο τίτλος δεν βασίζεται στα γραφικά του αφού αυτά παίζουν περισσότερο διακοσμητικό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν πρόκειται να μείνει κανείς παραπονεμένος αφού εικαστικά ο τίτλος τα πάει μια χαρά. Βέβαια το δυνατό χαρτί του είναι ο ήχος, όπου όπως είναι λογικό, το παιχνίδι τα πάει περίφημα.

Αν λοιπόν, είστε fan του High School Musical ή αν απλά είδατε την ταινία και σας άρεσε τότε το High School Musical: Sing it! είναι ένα παιχνίδι που θα ικανοποιήσει την «πείνα» σας για κάτι περισσότερο και το σίγουρο είναι πως θα σας κάνει να διασκεδάσετε. Και βέβαια, πρόκειται και για ένα πρώτης τάξεως δώρο για τις μικρότερες ηλικίες.

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Xbox 360, PS2, Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                             8

ΗΧΟΣ:                                 10

GAMEPLAY:                          8

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:    8

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                          8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Centric