Ο μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ χτυπά την πόρτα της πολωνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών μέσω της εταιρείας ελληνικών συμφερόντων «Play».

Carlos SlimO δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ, ιδιοκτήτης της μεξικανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών America Movil SAB, ο οποίος θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενδιαφέρεται για την πολωνική αγορά και την εταιρεία «Play», συμφερόντων Π. Γερμανού.
Πιο συγκεκριμένα, η «Play» είναι η τέταρτη πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, με τον κ. Πάνο Γερμανό να κατέχει το 51% της εταιρείας, ενώ το 10% ανήκει στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και το υπόλοιπο ποσοστό στην πλειονότητά του στο fund Novator. Πρόκειται για μια εταιρία ιδιαιτέρως αναπτυσσόμενη που πέρσι εμφάνισε σημαντικά κέρδη.
Οι διαβουλεύσεις που διεξάγονται αυτές τις μέρες, μαρτυρούν το έντονο ενδιαφέρον του μεξικανού επενδυτή για τη διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά, με δεδομένο την εκπληκτική ανάπτυξη της πολωνικής οικονομίας και αγοράς.
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της απλής συμμετοχής του Κάρλος Σλίμ στην Play όπως έχει πράξει στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην Royal KPN NV. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κάρλος Σλιμ βολιδοσκοπεί και την Hawe SA που είναι εταιρεία οπτικών ινών και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.