Οι πάροχοι Polkomtel και Aero2 επέλεξαν την Ericsson για την παροχή υποδομής WCDMA και LTE στην Πολωνία.


ericssonΣτο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ericsson θα παρέχει επίσης μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της ένταξης και της υποστήριξης για το αναβαθμισμένο ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για τρία χρόνια, ενώ θα ακολουθήσει αυτόματη παράταση των υπηρεσιών επ’ αόριστον.


Οι αναβαθμίσεις θα επιτρέπουν την εκτεταμένη κάλυψη δικτύων LTE και WCDMA στη βόρεια και δυτική Πολωνία για να συμβαδίσει με την ταχεία απορρόφηση των smartphones και την αυξημένη ζήτηση για κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, η οποία αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται και διασκεδάζουν στην Διαδικτυωμένη Κοινωνία.


Ο Wojciech Pytel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Polkomtel, δήλωσε: «Η Ericsson είναι ένας μακροχρόνιος συνεργάτης της Polkomtel και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτήν τη νέα συμφωνία. Μαζί θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας για υψηλής ποιότητας διαδραστικές ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία».


Ο Emil Nilsson, Αντιπρόεδρος για την Κεντρική Ευρώπη, Ericsson, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και υπερήφανοι που η Polkomtel μας επέλεξε δίνοντάς μας την ευκαιρία να ενισχύσουμε την υφιστάμενη σχέση μας με αυτόν τον κορυφαίο πάροχο. Η Ericsson δραστηριοποιείται στην Πολωνία εδώ και 100 χρόνια, στηρίζοντας και εισάγοντας στη χώρα την πλέον προηγμένη τεχνολογία της Ericsson. Η πρώτη συμφωνία LTE επιβεβαιώνει/ σφραγίζει τη δέσμευσή μας στην αγορά της χώρας.


Η Ericsson είναι συνεργάτης της Polkomtel από το 2002, παρέχοντας δίκτυα GSM και WCDMA, και λύσεις όχι μόνο μετάδοσης μικροκυμάτων αλλά και IP και packet core.


Στην αιχμή της τεχνολογίας βρίσκεται η radio λύση που παρέχεται σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας και η οποία θα ενισχύσει την κάλυψη, τη χωρητικότητα και την απόδοση για τους πελάτες της Polkomtel και της Aero2.