Θετική είναι η εικόνα που σκιαγραφείται στα οικονομικά μεγέθη της Velti κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους.


veltiΑναλυτικότερα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για τους έξι μήνες του έτους διαμορφώθηκαν στα 110,4 εκατ. δολάρια (περί τα 89,4 εκατ. ευρώ), από 63,9 εκατ. δολάρια (περί τα 51,7 εκατ. ευρώ) το αντίστοιχο εξάμηνο ένα χρόνο νωρίτερα. Οι καθαρές ζημιές υποχώρησαν το συγκεκριμένο διάστημα στα 26,5 εκατ. δολάρια (περί τα 21,4 εκατ. ευρώ), από 41 εκατ. δολάρια (περίπου 33,2 εκατ. ευρώ) το πρώτο εξάμηνο του 2011.


Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν πάρα πολύ θετικό για τη Velti, με τα προσαρμοσμένα Ebitda να αυξάνονται κατά 100%, στα 6,2 εκατ. δολάρια (περίπου 5 εκατ. ευρώ), συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.


Την ίδια περίοδο, η Velti κατάφερε να ολοκληρώσει την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της Air2Web και της ΜΙG. Η εταιρεία είχε εξαγοράσει τη βρετανική εταιρεία MIG (δραστηριοποιείται στο mobile marketing) στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την εξαγορά της Air2Web, η οποία παρέχει λύσεις Mobile CRM στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ινδία.


Στόχος της Velti είναι, με την ενοποίηση των δύο εταιρειών, να πετύχει οικονομίες κλίμακος και να ενισχύσει την ταμιακή της ρευστότητα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, η εταιρεία κατάφερε να ενισχύσει το λειτουργικό cash flow της, το οποίο έφθασε τα 25 εκατ. δολάρια, περίπου 20,2 εκατ. ευρώ.


Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική της επέκταση, η αγορά της Αμερικής αντιστοιχούσε, το δεύτερο τρίμηνο, στο 29% των συνολικών της εσόδων και η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τη Velti, καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.


Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2012, εκτιμώντας ότι θα κυμανθούν από 285 έως 296 εκατ. δολάρια (230 έως 239 εκατ. ευρώ), ενώ τα προσαρμοσμένα Ebitda θα κυμανθούν από 82 έως 88 εκατ. δολάρια (66,4 έως 71,2 εκατ. ευρώ).