H Microsoft δίνει νέα σχεδίαση και δυνατότητες στην online λύση αποθήκευσης αρχείων, καθώς ετοιμάζει και την Android app της.


skydriveΤο Skydrive απέκτησε νέα σχεδίαση, η οποία θυμίζει τόσο το Outlook όσο και το περιβάλλον εργασίας «Metro» που θα είναι ενσωματωμένο στα Windows 8. Κάτι που σημαίνει ότι τα εικονίδια έχουν πλέον τη μορφή μεγάλων τετράγωνων «πλακιδίων» (tiles) τα οποία, στην περίπτωση των φακέλων με φωτογραφίες, προβάλλουν τις εικόνες που αυτοί περιέχουν.


Παράλληλα, η υπηρεσία εμπλουτίστηκε με νέες λειτουργίες, όπως την εύκολη αναζήτηση με «λέξεις-κλειδιά». Ακόμη καλύτερα, η υπηρεσία δεν εντοπίζει ποια αρχεία όλου του «δίσκου» έχουν στο όνομά τους αυτές τις λέξεις, αλλά σαρώνει και τα αρχεία Word, Excel και PowerPoint, για να εμφανίσει στη λίστα των αποτελεσμάτων και τα αρχεία Office που περιέχουν τους όρους αναζήτησης στο περιεχόμενό τους.


Επίσης, η διαχείριση των αποθηκευμένων αρχείων και φωτογραφιών γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολα, αφού ο χρήστης μπορεί να επιλέξει πολλαπλά αντικείμενα κάθε φορά, για να τους αλλάξει θέση, να τα διαγράψει ή να τα μεταφέρει σε κάποια άλλη θέση. Μάλιστα, η μεταφορά των αντικειμένων σε έναν φάκελο γίνεται «σύροντάς» τα πάνω από το «πλακίδιο» του φακέλου, δηλαδή όπως διαχειρίζεται κανείς και τα περιεχόμενα των φακέλων που βρίσκονται στον υπολογιστή του.