Η Vodafone αναπτύσσει εκτενές δίκτυο 4ης γενιάς σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό να προσφέρει μοναδική εμπειρία επικοινωνίας.


vodafone-logoΗ Vodafone ξεκίνησε το 2010 την ανάπτυξη του δικτύου 4G σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σήμερα, είναι ήδη σε εμπορική χρήση δίκτυα 4G στη Γερμανία και την Πορτογαλία, ενώ σε μία σειρά χωρών συνεχίζονται οι πιλοτικές δοκιμές. Η Διεύθυνση Τεχνολογίας της Vodafone Ελλάδας, συμμετέχει ενεργά στις δοκιμές στην Ευρώπη, στοχεύοντας στην ανάπτυξη μίας ακόμα καινοτόμου τεχνολογίας που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών της εκμεταλλευόμενη τη διεθνή εμπειρία, την τεχνογνωσία και την ηγετική θέση του Ομίλου Vodafone.


Στην Ελλάδα η Vodafone σχεδιάζει την ανάπτυξη κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G σε επιλεγμένα σημεία, εντός του έτους. Η ανάπτυξη δικτύου 4G θα δώσει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της Vodafone στην Ελλάδα να κάνουν χρήση υπηρεσιών data με πραγματικές ταχύτητες, πολλαπλάσιες των σημερινών, και ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων. Παράλληλα, μέσω του δικτύου νέας γενιάς οι συνδρομητές θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing.


Με στόχο την τεχνολογική εξέλιξη του δικτύου της και την ανάπτυξη των νέων καινοτόμων υπηρεσιών 4G, η Vodafone Ελλάδας πραγματοποίησε πρόσφατα μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει σήμερα στη χώρα μας, ύψους 168,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στη Vodafone, όχι μόνο να ανανεώσει την άδεια χρήσης του φάσματος συχνοτήτων, αλλά και να το επεκτείνει με την αγορά πρόσθετου φάσματος, έτσι ώστε να παρέχει την πλέον αξιόπιστη κινητή επικοινωνία, φωνής και δεδομένων.


Οι συνολικές επενδύσεις της Vodafone σε έργα υποδομής δικτύου, ξεπερνούν το μισό δισ. ευρώ την τελευταία τριετία και αποδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας, πρώτον, να παρέχει στους συνδρομητές της την καλύτερη εμπειρία χρήσης κινητής επικοινωνίας, μέσα από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες και ποιοτικά άρτιες υπηρεσίες, και δεύτερον, να συμβάλει στη διαρκή βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.