Η νέα κάρτα Lexar XQD θα είναι συμβατή με την Nikon D4 και με όλες τις μελλοντικές φωτογραφικές μηχανές με προδιαγραφές XQD.


Lexar-XQD-memory-cardΗ Lexar ανακοινώνει την υποστήριξη της στις προδιαγραφές της νέας XQD™ κάρτας μνήμης που θα είναι πλήρως συμβατή με την Nikon D4 αλλά και με όλα τα μελλοντικά μοντέλα με προδιαγραφές XQD™. Αναμένεται να είναι διαθέσιμη το τρίτο τρίμηνο του 2012.


Οι κάρτες μνήμης της Lexar XQD™ θα προσφέρουν υψηλής ταχύτητας επιδόσεις για την αποτελεσματική λήψη και αποθήκευση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, 1080p full High Definition (HD) video και 3D βίντεο .


«Η συνεργασία με την Lexar, ενισχύει το γεγονός ότι οι προδιαγραφές της XQD™ αποτελούν το μέλλον της κατηγορίας καρτών μνήμης υψηλής απόδοσης. Η συνεργασία μας αποδεικνύει το κοινό όραμα της Nikon και της Lexar να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την φωτογραφία με πρωτοποριακή τεχνολογία και εξαιρετικά υψηλή απόδοση.” .” δήλωσε ο Nobuaki Sasagaki, Γενικός Διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ της Nikon Corporation


“Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε καινοτόμες και κορυφαίες λύσεις στην φωτογραφία, και γι ‘αυτό συνεργαζόμαστε με την Nikon στο να προσφέρουμε στην αγορά τις XQD™ κάρτες μνήμης. Βλέπουμε το πρότυπο των XQD™ καρτών μνήμης ως τον πιο λογικό τρόπο για να αυξήσουμε τις ταχύτητες διασύνδεσης πέραν της υπάρχουσας τεχνολογίας CompactFlash με την δυνατότητα να προσφέρουμε ταχύτητες έως και 5Gb/sec στο άμεσο μέλλον. Αυτή η συνεργασία προσφέρει εξασφαλισμένη συμβατότητα των καρτών μνήμης της Lexar XQD™ και της Nikon D4 και κάνει αυτή η τεχνολογία διαθέσιμη σε ολόκληρη την βιομηχανία της φωτογραφίας “, δήλωσε ο Wes Brewer, αντιπρόεδρος των προϊόντων τεχνολογίας, της Lexar .


Οι XQD™ κάρτες μνήμης βασίζονται στις προδιαγραφές των PCI Express ® , προσφέρουν σήμερα ταχύτητες 2,5Gb/sec, με σχέδια να φτάσουν στα 5Gb/sec στο άμεσο μέλλον.