Η Cisco ανακοίνωσε ότι ο Jordi Botifoll διορίσθηκε ως ο νέος επικεφαλής της εταιρείας για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής.


Jordi_Botifoll_3Ο Botifoll διαδέχεται τον Jaime Vallés, ο οποίος πρόσφατα διορίσθηκε επικεφαλής της Cisco για την περιοχή των ακτών της Ασίας στον Ειρηνικό, της Ιαπωνίας και της Ευρύτερης περιοχής της Κίνας.


O Botifoll διετέλεσε προηγουμένως Αντιπρόεδρος της Cisco για την Νότια περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Διαθέτει ένα επιτυχημένο ιστορικό επιδόσεων σχετικά με την ανάπτυξη στη νότια Ευρώπη.


«Η Λατινική Αμερική αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για μελλοντική ανάπτυξη και καινοτομία για τη Cisco, και είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι που ο Jordi είναι ο νέος επικεφαλής για τη σπουδαία αυτή περιοχή. Διαθέτοντας περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα, ο Jordi έχει εκτενή εξειδίκευση στη διαχείριση προσωπικού, στις μετατροπές επιχειρήσεων, στην αρχιτεκτονική τεχνολογιών, στο λογισμικό και τις υπηρεσίες. Με το αποδεδειγμένο ιστορικό επιδόσεών του στην αλλαγή, στην καινοτομία, στην κατασκευή ομάδων υψηλών επιδόσεων και στη δημιουργία δυνατών σχέσεων με επικεφαλής των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης, αναδεικνύεται ως η ιδανική επιλογή του επικεφαλής της ομάδας της Cisco για τη Λατινική Αμερική», είπε ο Chuck Robbins, Αντιπρόεδρος της Cisco για την περιοχή της Αμερικής.


Ο Botifoll ξεκίνησε στη Cisco το 1999 ως Γενικός Διευθυντής της ισπανικής θυγατρικής εταιρείας της Cisco, και υπό την ηγεσία του η ισπανική επιχείρηση παρουσίασε ανάπτυξη περισσότερο από 100% κατά τον πρώτο χρόνο. Το 2000, τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Γενικού Διευθυντή για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και προήχθη σε Διευθύνων Σύμβουλος για την περιοχή της Ιβηρικής Χερσονήσου. Μετά την προαγωγή του σε Αντιπρόεδρο για την περιοχή της Μεσογείου, η περιοχή αυτή έγινε μία από τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης για την Cisco στις Ευρωπαϊκές Αγορές μέχρι το 2008, κάνοντας τον Botifoll να αναδειχθεί ο Καλύτερος Αντιπρόεδρος της Χρονιάς. Το 2011, ορίσθηκε Αντιπρόεδρος για την νότια περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ρωσίας.


Πριν ξεκινήσει να εργάζεται για τη Cisco, ο Bitfoll διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Επιχειρηματικής Αγοράς στη Retevision, τη δεύτερη μεγαλύτερη ισπανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών, και κατείχε ηγετικούς ρόλους στη Lotus Development Software και την IBM. Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκίνησε στην NCR όπου κατείχε διάφορους ρόλους διευθυντή πωλήσεων.


Ο Botifoll έχει Μεταπτυχιακό στην ηλεκτρονική μηχανική από το Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών, MBA από το INESE και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα για Διευθυντικά Στελέχη στο International Business School Stanford στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Είναι ενεργό μέλος κοινωνικά μέσω του ρόλου του ως Αντιπροέδρου του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της ιδιότητας του μέλους στο AMETIC και της θέσης του Προέδρου της CTecno. Το Επαγγελματικό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών τον ανέδειξε Διευθυντικό Στέλεχος της Χρονιάς 2005. Επίσης το DINTEL τον τίμησε ως Αντιπρόεδρο της Χρονιάς 2012.