Η Microsoft πραγματοποίησε την πρώτη παρουσίαση του Outlook.com, της νέας σύγχρονης υπηρεσίας αλληλογραφίας για ιδιώτες χρήστες.


microsoft_outlookΗ Microsoft κάνει ένα σημαντικό βήμα επανασχεδιασμού της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας – από το data center μέχρι την τελική εμπειρία του χρήστη – και προσφέρει μια υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για δισεκατομμύρια χρήστες. Η νέα αυτή υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη. Απλά μεταβείτε στην ιστοσελίδα www.outlook.com και εγγραφείτε με το Microsoft account που ήδη έχετε (δηλαδή με το Hotmail ή Windows Live ID σας) για να απολαύσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε και ένα νέο account.


Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά από την πρώτη παρουσίαση του Outlook.com:
• Ανανεωμένη εμπειρία για σύγχρονους browsers και συσκευές: Ένα καινούριο, καθαρό περιβάλλον εργασίας που είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, συνεργάζεται με τις συσκευές σας μέσω του Exchange ActiveSync και αποφορτίζει την αλληλογραφία, έχοντας 60% λιγότερα pixels στην επικεφαλίδα και 30% περισσότερα ορατά μηνύματα στα εισερχόμενα. Επίσης δεν προβάλλονται διαφημίσεις ή μεγάλα πλαίσια αναζήτησης που είθισται να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
• Σύνδεση με φίλους και συναδέλφους, οπουδήποτε και αν βρίσκονται: Το Outlook.com συνδέεται με το Facebook, το Twitter, το LinkedIn, το Google και σύντομα και με το Skype. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των φίλων σας, μηνύματα, status updates, chats, κλήσεις – όλα με τη δύναμη μιας συνεχώς ανανεωμένης λίστας επαφών που είναι συνδεδεμένη με αυτά τα δίκτυα.
• Έξυπνο και Δυνατό: Το Outlook.com ταξινομεί αυτόματα τα μηνύματα από τις επαφές, τα newsletters, τα shipping updates και τις ενημερώσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ με τη λειτουργία sweep ο χρήστης μπορεί να τα μετακινήσει ή να τα σβήσει με ελάχιστες κινήσεις. Επιπλέον, η υπηρεσία περιλαμβάνει δωρεάν Office Web Apps – Word, Excel, PowerPoint και OneNote, καθώς και SkyDrive.
• Σας δίνει τον έλεγχο: Διατηρεί την προσωπική αλληλογραφία πραγματικά προσωπική (δεν υπάρχουν διαφημίσεις στην ανταλλαγή διαπροσωπικών emails, δεν σκανάρει την προσωπική αλληλογραφία για διαφημιστικούς σκοπούς), ενώ διαθέτει εξαιρετικά εργαλεία για όσους κάνουν συχνή και έντονη χρήση.


Το Outlook.com διαθέτει βεβαίως όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως σχεδόν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και κορυφαία προστασία.