Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο Ρόλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα».


ladybiz it logoΗ κα. Όλγα Σταυροπούλου, γενική διευθύντρια της εταιρείας Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες, παρουσίασε το έργο ladybizIT: Women on the Verge of ICT που έχει σκοπό να αναδείξει 12 ευρωπαϊκά έργα, τα οποία αφορούν ευκαιρίες που προσφέρει η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στις γυναίκες.


Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης προσέγγισαν το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, παρουσιάζοντας πανευρωπαϊκές έρευνες σχετικά με τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σε γυναικείες επιχειρήσεις αλλά και δίνοντας πρακτικές συμβουλές για τη καθημερινή χρήση των αυτών των Μέσων στην επιχείρηση και την επικοινωνία με τον πελάτη. Συγκεκριμένα μίλησαν η Δρ. Ειρήνη Καμπερίδου, Επίκουρος Καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του European Centre for Women and Technology (ECWT), η Αγγελίνα Μιχαηλίδου, σύμβουλος στρατηγικής ICT και Πρόεδρος ΤΟΓΜΕ/ ΕΕΔΕ, καθώς και η Άρτεμις Παλλάς Λιόντα, σύμβουλος Social Media Marketing.


Στην «κλειστή» συζήτηση συμμετείχαν 30 γυναίκες επιχειρηματίες οι οποίες μίλησαν για την εμπειρία τους και τον τρόπο με τον οποίο τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τις βοηθούν στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, στην προσέγγιση νέων πελατών και στην επικοινωνία με υφιστάμενους πελάτες τους. Όλες τόνισαν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη χρήση των Μέσων αυτών αλλά και την προσοχή που χρειάζεται, ώστε να είναι εργαλεία ανάπτυξης της επιχείρησης, τα οποία χρησιμοποιούνται βάσει στρατηγικού σχεδιασμού και βοηθούν στην επίτευξη επιχειρηματικών στόχων με διακριτικό και εύστοχο τρόπο.


Η συζήτηση έκλεισε με ενδιαφέροντα συμπεράσματα και ιδέες για τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και τον τρόπο που προάγουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Η ανοιχτή συζήτηση διοργανώθηκε και συντονίστηκε από τη Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, διευθύντρια της OLN Learning, και φιλοξενήθηκε από το συνέδριο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου «WO.ME.N Mechanism: Γυναίκες σε επαγγέλματα πολιτισμού: Αγορά εργασίας και κινητικότητα».


Εκτός από την OLN Learning, στην κοινοπραξία συμμετέχουν η Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες (Ελλάδα) ανάδοχος και συντονιστής του ευρωπαϊκού έργου, το European Centre and Technology – ECWT (Νορβηγία), το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής – HePIS (Ελλάδα), η εταιρεία ΙΤΕC Εκπαιδευτική Α.Ε (Ελλάδα).