Η Nikon ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός επαναστατικού υπερ-τηλεφακού, με φακό σταθερής εστιακής απόστασης.


AF S NIKKOR 800mm_aΟ φακός AF-S 800mm, με μέγιστο διάφραγμα f/5,6 και σύστημα VR (απόσβεσης κραδασμών), θα είναι πλήρως συμβατός με το σύστημα αυτόματης εστίασης όλων των φωτογραφικών μηχανών της Nikon με φορμά FX.


Ο νέος φακός αναπτύχθηκε για να ενισχύσει περαιτέρω τη σειρά υπερ-τηλεφακών NIKKOR. Θα ενισχύσει τη μέγιστη εστιακή απόσταση όλων των φακών αυτόματης εστίασης NIKKOR, ενώ έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις των φωτογράφων υπαίθριων αθλημάτων, ειδήσεων και άγριας φύσης. Παράλληλα με την κορυφαία οπτική απόδοση, ο φακός θα προσφέρει ανθεκτικότητα στη σκόνη και το νερό.


«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που αυτό το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, παρουσιάζουμε ένα επαναστατικό νέο προϊόν που αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη των φακών NIKKOR», ανέφερε ο Robert Cristina, Διευθυντής του Nikon Professional Services στην Ευρώπη. Και πρόσθεσε: «Αυτό το προϊόν αντικατοπτρίζει τη διαρκή φιλοσοφία μας να μετατρέπουμε ‘τις εξατομικευμένες προσδοκίες σε απτά αποτελέσματα’ για τους κορυφαίους φωτογράφους του κόσμου στους τομείς των ειδήσεων, των αθλημάτων και της άγριας φύσης».


Το πρώτο δείγμα αυτού του νέου φακού παρουσιάζεται για πρώτη φορά στους επαγγελματίες φωτογράφους στο Ανοικτό Πρωτάθλημα Γκολφ (Open Golf Championship,) στο γκολφ club Royal Lytham & St. Annes, στο Lancashire της Αγγλίας, από τις 19 έως τις 22 Ιουλίου 2012. Η Nikon είναι επίσημος χορηγός του The Open Championship από το 1993. Ο φακός θα παρουσιαστεί επίσης στο κοινό στη διεθνή έκθεση Photokina 2012, τη μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφίας και απεικόνισης στον κόσμο, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.


AF S NIKKOR 800mm_bΝωρίτερα αυτόν το μήνα, η Nikon ανακοίνωσε ότι η συνολική παραγωγή των φακών NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμο φακό έφτασε τα εβδομήντα εκατομμύρια και ότι η συνολική παραγωγή των φακών AF-S που είναι εξοπλισμένοι με αθόρυβο μοτέρ (SWM), τον μηχανισμό αυτόματης εστίασης που αναπτύχθηκε από τη Nikon, έφτασε τα 30 εκατομμύρια. Αυτήν τη χρονιά, η Nikon κυκλοφόρησε τρεις επαγγελματικές μηχανές D-SLR με φορμά FX: τη «ναυαρχίδα» Nikon D4 και τις Nikon D800 και Nikon D800E, οι οποίες προσφέρουν αξεπέραστη ανάλυση και ποιότητα εικόνας.


Η ημερομηνία κυκλοφορίας, η προτεινόμενη τιμή λιανικής και περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν από τη Nikon Corporation αργότερα.