Η hellas online είναι έτοιμη για την επόμενη γενιά ταχυτήτων, καθώς το δίκτυο της εταιρείας θα τρέχει πλέον με 100 Gigabit.


HOL logo 2010H hellas online, ένας ελληνικός ισχυρός πάροχος ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών, είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το οπτικών ινών δίκτυο του με 100 Gigabit, περνώντας στην επόμενη γενιά ταχυτήτων που διασφαλίζουν υψηλότερες ταχύτητες και καλύπτουν την αυξανόμενη ανάγκη για μεγαλύτερη χωρητικότητα στο διαδίκτυο.


Ο κ. Δημήτρης Γοργίας, Network Engineering & Operations Director της hellas online, ανέφερε: «η hol χτίζει τις λεωφόρους επικοινωνίας του αύριο, σήμερα. Η υποστήριξη της μετάβασης σε υψηλότερες ταχύτητες δικτύων, σε συνδυασμό με τη λύση hol cloud που ανακοινώθηκε πρόσφατα, αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της hellas online όσον αφορά την προετοιμασία του δικτύου της για την υιοθέτηση νέων τάσεων όπως το cloud, το virtualization, η μετάδοση βίντεο και η ραγδαία αύξηση στην απαιτητική διαχείριση δεδομένων.


Σύμφωνα, άλλωστε, με εκτιμήσεις αναλυτών, ο όγκος των δεδομένων που παράγεται σε παγκόσμιο επίπεδο υπερδιπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια και αναμένεται να αυξηθεί από 1 zettabyte σήμερα σε περίπου 35 zettabyte το 2020. Έτσι, η εταιρεία μας, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις για την επόμενη δεκαετία, προετοιμάζει και αναβαθμίζει το δίκτυο μετάδοσης κορμού με δυνατότητες 100 GbE».


Η hellas online είναι από τους λίγους παρόχους παγκοσμίως που πρόσφατα υιοθέτησε τη λύση των 100G της Cisco, η οποία προετοιμάζει τους παρόχους για την εποχή των zettabyte προκειμένου να ανταποκριθούν στη ραγδαία ζήτηση για αύξηση διακίνησης δεδομένων αποτελεσματικά, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση στην υπάρχουσα υποδομή οπτικών ινών.


Η εμφάνιση μιας νέας γενιάς εφαρμογών όπως το Facebook, το YouTube, καθώς και η μεταφορά υπηρεσιών και εφαρμογών απευθείας από το διαδίκτυο στο «cloud» άλλαξαν άρδην τόσο την συμπεριφορά των χρηστών όσο και το εταιρικό επιχειρείν. Οι ταχύτητες που πρέπει να επιτευχθούν για να υποστηρίξουν τις ανάγκες δικτύωσης της επόμενης γενιάς, όπως τα 100G σήμερα, βασίζονται σε εξελιγμένους μηχανισμούς οπτικής μετάδοσης ώστε να συνεχιστεί η ταχεία ανάπτυξη απρόσκοπτα, και να επιτρέψει τη δυνατότητα «εκρηκτικού» ρυθμού μετάδοσης σε επίπεδο τελικού καταναλωτή.


Η λύση 100G αποτελεί ένα τεχνολογικό άλμα για την hellas online, καθώς απλοποιεί σημαντικά το δικτυακό σχεδιασμό, αυξάνει την χωρητικότητα των εγκατεστημένων οπτικών ινών κατά τουλάχιστον μία τάξη μεγέθους και πετυχαίνει οικονομίες κλίμακας στην μετάδοση δεδομένων.