Η RIM ανανεώνει τα BlackBerry 10 Developer Toolkits, ενώ το BlackBerry App World είναι ανοιχτό για υποβολή App.


rim_logo_blueΑξιοποιώντας το λανσάρισμα της πλατφόρμας BlackBerry® 10 στο συνέδριο BlackBerry World™ την άνοιξη που μας πέρασε, καθώς και το διαρκή ενθουσιασμό των developers που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις BlackBerry® 10 Jam σε όλο τον κόσμο, η Research In Motion (RIM) (NASDAQ: RIMM; TSX: RIM) παρουσίασε ένα update των BlackBerry 10 developer toolkits. Τα toolkits είναι διαθέσιμα σε beta για δωρεάν download από το: http://developer.blackberry.com.


Το update προσθέτει ένα ευρύ φάσμα νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων, συμπεριλαμβάνοντας δύο βασικά set από Διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών (Application Programming Interfaces, APIs) για τους BlackBerry 10 developers – ένα πλαίσιο επίκλησης εφαρμογών (application invocation framework), το οποίο θα επιτρέψει στις εφαρμογές BlackBerry 10 να αλληλεπιδρούν αδιάλειπτα μεταξύ τους, και τις Push APIs, που θα επιτρέψουν στους developers να αξιοποιήσουν την παγκόσμια υποδομή BlackBerry και να στέλνουν ειδοποιήσεις και άλλο περιεχόμενο σε συσκευές BlackBerry 10.


«Οι developers έχουν κάνει σημαντική πρόοδο με το BlackBerry 10. Έχουμε δει καταπληκτικά παραδείγματα εφαρμογών από κάθε κατηγορία που έχουν δημιουργηθεί για την πλατφόρμα BlackBerry 10, συχνά μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό το update παρέχει βελτιώσεις και στις τέσσερις SDKs και εισάγει δύο βασικές APIs που επιτρέπουν στους developers να ενσωματώσουν τις εφαρμογές τους βαθιά μέσα στον πυρήνα της εμπειρίας BlackBerry 10, δημιουργώντας μια αδιάλειπτη ροή μεταξύ των εφαρμογών για τους χρήστες του BlackBerry 10», είπε ο Christopher Smith, Vice President, Handheld Application Platform & Tools της Research In Motion.
Application Invocation Framework


Το application invocation framework θα δώσει τη δυνατότητα στους developers να «δέσουν» τις εφαρμογές τους στα μητρικά χαρακτηριστικά του BlackBerry 10 καθώς και σε άλλες εφαρμογές, παρέχοντας μια αδιάλειπτη και συνεχιζόμενη εμπειρία στους χρήστες. Οι developers θα έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο πεδίο από δείγματα και παραδείγματα εφαρμογών τόσο σε native development όσο και σε HTML5.


Push APIs
Οι Push APIs θα επιτρέψουν στους BlackBerry WebWorks και Adobe® AIR® developers να αξιοποιήσουν τη μοναδική τεχνολογία και υποδομή push της RIM προκειμένου να προωθήσουν το περιεχόμενο από τους application servers τους απ’ευθείας στους τελικούς χρήστες, επιτρέποντας άμεση πρόσβαση που δεσμεύει και συνδέει τους καταναλωτές με τις εφαρμογές τους.


BlackBerry App World Update
Εκτός από τα updates για τα BlackBerry 10 developer toolkit, η RIM εγκαινίασε ακόμη το BlackBerry App World™ Vendor Portal για δοκιμαστικές συσκευές BlackBerry 10 Dev Alpha. Το portal θα επιτρέπει τώρα στους developers να στοχεύσουν τη δοκιμαστική συσκευή BlackBerry 10 Dev Alpha για εφαρμογές, δίνοντας τη δυνατότητα στους developers με BlackBerry 10 Dev Alpha test devices να μοιράζονται και να έχουν πρόσβαση ο ένας στις εφαρμογές του άλλου, καθώς και να παρακολουθούν τι κάνουν οι συνάδελφοί τους με την πλατφόρμα.