Η China Mobile Hong Kong επέλεξε την Ericsson για την εφαρμογή TDD τεχνολογίας στο εμπορικό της δίκτυο LTE.


ericsson-logoΗ China Mobile Hong Kong, θυγατρική της China Mobile Limited και του μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, επέλεξε την Ericsson για την επέκταση του εμπορικού δίκτυο LTE μέσω του δικτύου TD-LTE (LTE TDD) στο Hong Kong. Η Ericsson είναι ήδη ο αποκλειστικός προμηθευτής για το δίκτυο LTE-TDD της China Mobile Hong Kong και οι δύο εταιρίες θα δημιουργήσουν από κοινού ένα δίκτυο σύγκλισης LTE FDD/TDD.


Η Ericsson, έχοντας το πλεονέκτημα της εγκατεστημένης βάσης LTE FDD, θα αναβαθμίσει επίσης το υπάρχον δίκτυο Evolved Packet Core (EPC) του παρόχου. Η China Mobile Hong Kong παρουσίασε τις υπηρεσίες LTE FDD mobile data τον Απρίλιο του 2012. Η εταιρία σχεδιάζει τώρα να παρουσιάσει ένα δίκτυο TD-LTE που θα βασίζεται στα πρότυπα του 3GPP, ολοκληρώνοντας το υπάρχον δίκτυο LTE FDD. Το δίκτυο σύγκλισης LTE FDD/TDD θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του τελευταίου τριμήνου του έτους, καθώς οι συσκευές που θα υποστηρίζουν και τις δύο λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες σε μεγαλύτερες ποσότητες.


«Επιλέξαμε την Ericsson, κορυφαία εταιρεία στο χώρο του LTE, καθώς και συνεργάτη μας για το δίκτυο TD-LTE», δήλωσε ο Sean Lee, Πρόεδρος και CEO της China Mobile Hong Kong. «Με τη συνεργασία μας με την Ericsson και μεγιστοποιώντας το πεδίο των επενδυτικών αγαθών, θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο σύγκλισης LTE FDD/TDD που θα παρέχει στους πελάτες μας ακόμα καλύτερη 4G εμπειρία».


«Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο για την Ericsson και εδραιώνει περαιτέρω την ηγετική μας θέση σε σχέση με τα δίκτυα στη χώρα», δήλωσε ο Mats H Olsson, Πρόεδρος της Ericsson στην Κίνα και στη Βορειοανατολική Ασία. «Με τη συνεχή καινοτομία στην τεχνολογία, στις υπηρεσίες και στο σχεδιασμό, δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις mobile υπηρεσίες της China Mobile στο Hong Kong και να επεκτείνουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με τον παρόχο».


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ericsson είναι υπεύθυνη για την παράδοση του δικτύου ασύρματης πρόσβασης TD-LTE, τη διαχείριση του δικτύου χρησιμοποιώντας το OSS-RC της Ericsson, την επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου Evolved Packed Core, καθώς και να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ολοκλήρωσης συστημάτων και τις σχετικές υπηρεσίες σχεδιασμού, εκπαίδευσης και υποστήριξης.


Μέχρι στιγμής, η Ericsson έχει υπογράψει 67 συμβόλαια για LTE/EPC δίκτυα σε 30 χώρες στις πέντε ηπείρους. Η εταιρεία έχει αποδεδειγμένες λύσεις LTE, ξεπερνάει τον ανταγωνισμό και σύμφωνα με τις τελικές μετρήσεις του 2011, έχει μερίδιο αγοράς 60% στο LTE.