Η HP ανακοινώνει ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault επέλεξε τις λύσεις του χαρτοφυλακίου HP Utility Services.


hp logo 2010Το χαρτοφυλάκιο HP Utility Services υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών τηλεματικής για μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων άνθρακα


Με τη στρατηγική της συμμαχία με τη Nissan, η Renault αποτελεί σήμερα τον τέταρτο μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των περιβαλλοντικά φιλικών μεταφορών. Η Renault και η Nissan έχουν πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες ιόντων λιθίου και εξελιγμένων υπηρεσιών τηλεματικής.


Τα συνδεδεμένα τηλεματικά συστήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βοηθούν τους οδηγούς να ελέγχουν την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου και το ποσοστό φόρτισης της, αλλά και να εντοπίσουν την τοποθεσία του πλησιέστερου σταθμού φόρτισης. Παράλληλα, προσφέρουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους και cloud-based εφαρμογές, όπως η “pay-as-you-drive” ασφάλιση αυτοκινήτου.


Η Renault επέλεξε τις υπηρεσίες HP Enterprise Cloud Services – Utility Services για τη φιλοξενία των υποδομών πληροφορικής που διαθέτει στην Ευρώπη, καθώς και για τη διαχείριση των τεχνικών εφαρμογών της. Έτσι, η εταιρεία έχει πάντα στη διάθεση της τους κατάλληλους υπολογιστικούς πόρους, καθώς και την ευελιξία που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις επιχειρηματικές ανάγκες της με το μικρότερο δυνατό κόστος.


Το υψηλής ασφάλειας Tier 3 data center της HP στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική HP Converged Infrastructure, προσφέρει στη Renault γρήγορη πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες της HP, όπως servers, storage, λύσεις δικτύωσης, συστήματα διαχείρισης ενεργειακής κατανάλωσης και ψύξης.


Η λύση της HP προσφέρει αυτοματοποιημένες διαδικασίες που συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου, του κόστους και της πολυπλοκότητας που σχετίζεται με την εισαγωγή των νέων, κρίσιμων, εφαρμογών της Renault στην παραγωγή. Η ενσωματωμένη τεχνολογία και η ευέλικτη παροχή πόρων διασφαλίζουν ότι η πληροφοριακή υποδομή της Renault είναι όσο δυναμική και ευέλικτη χρειάζεται, ώστε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις μελλοντικές απαιτήσεις.


Το οικονομικό μοντέλο pay-as-you-go μειώνει τις κεφαλαιακές επενδύσεις της Renault και εξασφαλίζει ότι τα τρέχοντα κόστη είναι προβλέψιμα για την εταιρεία. Το ευέλικτο αυτό μοντέλο επιτρέπει συχνές προσαρμογές, ώστε να υποστηρίζεται η εκτιμώμενη ανάπτυξη. Παράλληλα, είναι σύμφωνο με τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας που αναμένει η Renault.


«Ο συνδυασμός της τεχνολογίας και των υπηρεσιών cloud computing της HP μας βοηθά να δημιουργήσουμε τις καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις που χρειάζονται πελάτες όπως η Renault, για την αποδοτικότερη επίτευξη στόχων που αφορούν στην αγορά, τα κόστη και το περιβάλλον», δήλωσε ο Gerald Karsenti, President και Managing Director της HP Γαλλίας.