Kαθαρά κέρδη, ισχυρή ρευστότητα και μείωση εσόδων δείχνουν τα αποτελέσματα του Ομίλου Entersoft για το α’ εξάμηνο του έτους.


entersoftH πιστωτική πολιτική του Ομίλου έχει εξασφαλίσει σταθερό υψηλό δείκτη ρευστότητας με ρευστά διαθέσιμα μεγαλύτερα του 1,53 εκ. €, έναντι των αντίστοιχων περσινών 1,22εκ. € και μηδενικό δανεισμό. Ο δείκτης άμεσης ρευστότητας του Ομίλου βελτιώθηκε στο 8,92 από 6,4 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα , ενώ ο δείκτης άμεσης ρευστότητας της Εταιρείας βελτιώθηκε στο 11,50 από 7,02 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.


Συγκεκριμένα τα συνολικά έσοδα του Ομίλου Entersoft ανήλθαν στα 3,452 εκ. Ευρώ καταγράφοντας μείωση σε σχέση με τα 4,069 εκ. Ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η συνεχής κερδοφόρα λειτουργία και η συνετή πιστωτική πολιτική είχε ως αποτέλεσμα, ο Όμιλος, να έχει για ακόμα μία χρονική περίοδο μηδενικό δανεισμό και υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος ρευστά διαθέσιμα, γεγονός που του δίνει ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των βασικών ανταγωνιστών του. Ο Όμιλος διατήρησε όλο το παραγωγικό κι εξειδικευμένο δυναμικό του.


Για το β εξάμηνο του 2012 ο Όμιλος αναμένει αύξηση των εσόδων κυρίως λόγω ήδη συμβασιοποιημένων και μη τιμολογημένων έργων των εταιρειών σε Ελλάδα και Ρουμανία αλλά και της θυγατρικής Retail Link που διατηρεί συνεχιζόμενη ανάπτυξη στο χώρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.