Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε από τη SAS Ελλάδος εκδήλωση με θέμα “Best Practices for Fighting Bank Fraud & Financial Crimes”


SAS2Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 12 Ioυλίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, κτίριο “Κωστής Παλαμάς”.


Η απάτη και, γενικότερα, το οικονομικό έγκλημα θεωρούνται ως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Τραπεζικά ιδρύματα τα οποία, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, τείνουν πλέον να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στον τραπεζικό και γενικότερα στον χρηματοοικονομικό κλάδο.


Η ραγδαία αύξηση των απατηλών δραστηριοτήτων στον Τραπεζικό κλάδο αποτελεί τρανή απόδειξη της δυσκολίας τόσο στην ανίχνευση όσο και στην πρόληψη της απάτης, αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι εγκληματίες εφευρίσκουν συνεχώς νέες τακτικές προκειμένου να παρακάμψουν τους μηχανισμούς εντοπισμού, αξιοποιώντας τις ελεγκτικές ατέλειες του οργανισμού και τις υπάρχουσες τεχνολογικές αδυναμίες.


Οι συνέπειες των απατηλών δραστηριοτήτων σε βάρος ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος μπορούν να δημιουργήσουν μία αλυσίδα προβλημάτων που περιλαμβάνουν τη γενικότερη λειτουργία, την αρνητική δημοσιότητα και την διάβρωση των σχέσεων του ιδρύματος με τους πελάτες και τους μετόχους του.


Η εκδήλωση της SAS, η οποία διαθέτει εμπειρία πέραν των τριών δεκαετιών στο συγκεκριμένο χώρο, κατάφερε να:
– παρουσιάσει και να αναλύσει ενδελεχώς τα βασικά θέματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες μορφές απάτης και οικονομικών εγκλημάτων στον Τραπεζικό κλάδο
– απευθυνθεί σε πλήθος ανώτερων και ανώτατων στελεχών του Τραπεζικού κλάδου που παρακολούθησαν την εκδήλωση και τα οποία επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της απάτης και του οικονομικού εγκλήματος ή εμπλέκονται στην καταπολέμησή τους.
– επιμορφώσει τα τραπεζικά στελέχη, παρουσιάζοντας τρόπους πρόληψης και καταπολέμησης της απάτης μέσω αναφορών σε case studies κορυφαίων τραπεζικών ιδρυμάτων του εξωτερικού.


Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Παναγιώτης Γεωργίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης, του επίσημου φορέα που προεκτείνει τις δράσεις του διεθνούς οργανισμού Association of Certified Fraud Examiners στην Ελλάδα, ενώ o κ.
Chris McAuley, Fraud & Financial Crimes Global Practices Director της SAS παρουσίασε διεξοδικά στρατηγικές, αλλά και πρακτικές αντιμετώπισης της ασφαλιστικής απάτης με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών business analytics.