Η e-shop.gr, το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα, στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα


e-shopH e-shop αποτελεί ιδρυτικό μέλος στον νεοσύστατο σύνδεσμο ηλεκτρονικού εμπορίου (Ε.Σ.Η.Ε ή GR.EC.A.). Ο Ε.Σ.Η.Ε. αποτελεί το εθνικό όργανο για τον κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και συστάθηκε με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων και μικρών εταιριών του χώρου.


Στόχος του συνδέσμου είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του ηλεκτρονικού εμπορίου, έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με το εργαστήριο ηλεκτρονικού εμπορίου του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών ELTRUN, ο κύκλος εργασιών από on-line συναλλαγές το 2011 ανήλθε σε 1,7 δις Ευρώ με άνοδο +35% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν την σημασία του κλάδου για την ελληνική οικονομία , καθώς και τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.


Η e-shop.gr με έτος ίδρυσης το 1998, αποτελεί το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό κατάστημα έχοντας συντελέσει σημαντικά στην διάδοση του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και στην εκπαίδευση των Ελλήνων καταναλωτών στις διαδικτυακές συναλλαγές. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη η ενεργή συμμετοχή της στην πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση ενός σημαντικού μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.