Η Ericsson βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε σχετική έρευνα για τα Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρήσεων.


ericssonΗ Ericsson κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τη λειτουργία των Συστημάτων Υποστήριξης Επιχειρήσεων (OSS / BSS) και για τις πλατφόρμες Παροχής Υπηρεσιών επόμενης γενιάς. Προτεραιότητα αποτελούν για την εταιρεία τα συστήματα OSS και BSS και αυτό ενισχύεται και από την πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας Telcordia με έδρα τις Η.Π.Α..


Συγκεκριμένα η νέα έκθεση από την εταιρεία ερευνών, Gartner, κατατάσσει την Ericsson στη δεύτερη θέση σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά και αναφέρει ότι, αν είχαν περιληφθεί οι λύσεις και οι υπηρεσίες που προσφέρει η Ericsson μέσω της πρόσφατα αποκτηθείσας Telcordia – η εταιρεία θα είχε κατακτήσει την κορυφή παγκοσμίως για το 2011.


Ο Per Borgklint, Επικεφαλής της Ericsson, Support Solutions Business, δήλωσε: «Με την αυξανόμενη ανάγκη των παρόχων να ανταποκριθούν γρήγορα στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και την ανάγκη για αυξημένη αποδοτικότητα και καινοτομία, τα συστήματα λειτουργίας και υποστήριξης επιχειρήσεων αποτελούν βασικό στοιχείο της στρατηγικής του δικτύου οποιουδήποτε παρόχου. Έχουμε ήδη ηγετική θέση σε βασικούς τομείς, όπως στην κοστολόγηση και στην τιμολόγηση, όπου εξυπηρετούμε 1,7 δισ. ανθρώπους με τις λύσεις μας».


Μέσω της εξαγοράς της Telcordia, που ολοκληρώθηκε στις12 Ιανουαρίου, η Ericsson ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της, όσον αφορά στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, στη διασφάλιση και βελτιστοποίηση του δικτύου, καθώς και σε σημαντικές δυνατότητες για την υποστήριξη end-to-end παρόχων.


Μέσω των συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως και τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένα συστήματα, η Ericsson προσφέρει end-to-end λύσεις σε παρόχους υπηρεσιών που καλύπτουν επιχειρηματικές διαδικασίες, αρμοδιότητες, τεχνολογία OSS& BSS, καθώς και επόμενης γενιάς πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών. Αυτό καθιστά εφικτή μεταξύ άλλων την επιχειρηματική καινοτομία, τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, και τη λειτουργική αποδοτικότητα. Συνολικά το 2011, η Ericsson υπέγραψε 33 νέες σημαντικές συμφωνίες για OSS, BSS, SDP και κατασκευή Data Center, εκ των οποίων οι 26 αφορούσαν τεχνολογία OSS και BSS.


Το υψηλής ταχύτητας Mobile Broadband θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για τους παρόχους στον τομέα της τεχνολογίας για τη μετατροπή των λύσεων OSS και BSS. Ο συνδυασμός εμπειρίας και γνώσης της Ericsson σε προϊόντα, υπηρεσίες, και λογισμικό αποτελεί ‘κλειδί’ στο μετασχηματισμό οργανισμών και IT περιβαλλόντων που χρησιμοποιούν σε πραγματικό χρόνο OSS / BSS λύσεις. Αυτό δίνει τη δυνατότητα κέρδους και διαχείρισης ευκαιριών με την εμπιστοσύνη ενός παγκοσμίως έμπειρου συνεργάτη.