Ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft Corp., άνοιξε το Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών (WPC) που πραγματοποιείται 8-12 Ιουλίου στο Τορόντο.


microsoft-logoΤο τετραήμερο συνέδριο γιορτάζει τα επιτεύγματα των περισσότερων από 640.000 συνεργατών της εταιρίας παγκοσμίως, και δίνει μια πρώτη εικόνα για τα πιο συναρπαστικά λανσαρίσματα των νέων προϊόντων της Microsoft, για το προσεχές έτος. «Αυτή η χρονιά, θα είναι η πιο σημαντική στην ιστορία της εταιρίας μας, σε λανσαρίσματα προϊόντων και υπηρεσιών, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τεράστιες ευκαιρίες για τους συνεργάτες μας προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους» είπε ο Ballmer. «Με τα Windows –Windows 8, Windows Phone 8, Windows Server 2012 και Windows Azure – αλλά και με το Office 365, ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη στιγμή από τώρα, για να είσαι συνεργάτης της Microsoft. Οι ευκαιρίες που έχουμε να κάνουμε καταπληκτικά πράγματα από κοινού, για τους πελάτες μας, ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερες».


Απευθυνόμενος σε περίπου 16.000 σύνεδρους από όλο τον κόσμο, ο Kurt DelBene, Πρόεδρος του τμήματος Microsoft Office, ανακοίνωσε ότι 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα το Microsoft Office, σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό είχε το Office 2010, η πιο δημοφιλής έκδοση στην ιστορία του Office, καθώς σήμερα πωλείται ένα Office 2010 στον κόσμο, ανά δευτερόλεπτο.


Ο DelBene ανακοίνωσε επίσης δύο νέες επενδύσεις στις οποίες η εταιρία προβαίνει και αφορά στους συνεργάτες σε επίπεδο Office 365:
• Το Office 365 Open αποτελεί ένα νέο τρόπο για τη διάθεση του Office 365 από τους συνεργάτες. Εδραιώνει ένα παραδοσιακό μοντέλο μεταπώλησης που επιτρέπει στους συνεργάτες να αυξήσουν τα έσοδά τους, να παρέχουν τυποποιημένες υπηρεσίες με ενιαίο τιμολόγιο και να διαφυλάσσουν τη συνολική σχέση με τον πελάτη τους.
• Τα Office 365 Advisors Program updates επιτρέπουν στους πιο ενεργούς από τους συνεργάτες να κερδίζουν περισσότερα εξαρχής με το Office 365. Ξεκινώντας από σήμερα, συνεργάτες που έχουν διαθέσει πάνω από 150 θέσεις εργασίας, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν περισσότερα.


«Το τμήμα του Office δεν ήταν ποτέ ισχυρότερο και οι συνεργάτες έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Το Office χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους και το Office 365 οδεύει προς το να αποτελέσει μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες υπηρεσίες που έχει προσφέρει ποτέ η εταιρία μας», ανέφερε ο DelBene. «Οι επενδύσεις που ανακοινώνουμε σήμερα θα πυροδοτήσουν ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον».


Άλλες ειδήσεις από τις κεντρικές ομιλίες του σημερινής Ημερίδας του Συνεδρίου είναι οι εξής:
• Στο πλαίσιο ανοιχτών ερωτήσεων ευρείας θεματολογίας, που κάλυπτε τόσο σημαντικές στιγμές της χρονιάς που πέρασε, όσο και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν, ο Ballmer εστίασε στις επιχειρηματικές επιδόσεις που επιτυγχάνονται σε μεγάλο βαθμό με τη βοήθεια των συνεργατών της Microsoft και τόνισε ιδιαίτερα τα επιτεύγματα συνεργατών που δουλεύουν με Windows 7, Office, Windows Server, Windows Azure και με Microsoft Dynamics. Ο Ballmer σημείωσε επίσης ότι, πέρα από οποιοδήποτε μεμονωμένο προϊόν, οι κύριες τάσεις στις οποίες η εταιρία επικεντρώνεται είναι η μηχανική μάθηση (machine learning), τα form factors και το User Interface (UI), το cloud, η βασική πλατφόρμα (core platform), και νέα σενάρια όπως οι επικοινωνίες, η παραγωγικότητα και η ψυχαγωγία.
• Η Tami Reller, Αντιπρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής του τμήματος Windows και Windows Live, εστίασε στο κύμα της καινοτομίας που φέρνουν τα Windows 8 στο οικοσύστημα και έδειξε πώς τα Windows 8 είναι από κατασκευής έτοιμα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων.


Στη διάρκεια της εβδομάδας, κορυφαία στελέχη της εταιρίας θα προσφέρουν μια εικόνα των μελλοντικών σχεδίων της Microsoft για την εταιρία όσο και για τους Συνεργάτες της:
• Την Τρίτη 10 Ιουλίου, ο Satya Nadella, Πρόεδρος του τμήματος Server and Tools, ο Kirill Tatarinov, Πρόεδρος του τμήματος Microsoft Business Solutions και ο Thom Gruhler, Αντιπρόεδρος τους Marketing για τα Windows Phone, θα εστιάσουν στις νέες προϊοντικές ευκαιρίες που προκύπτουν για τους συνεργάτες και τους πελάτες της Microsoft .
• Ο Jon Roskill, Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Συνεργατών (Worldwide Partner Group), θα δώσει κεντρική ομιλία την Τετάρτη, για το πώς επιτυγχάνεται η σωστή ισορροπία ανάμεσα στα σωστά προϊόντα, τη σωστή ευθυγράμμιση με την τοπική ομάδα και την σωστή ευκαιρία για ανάπτυξη των συνεργατών.
• Ο Kevin Turner, COO, θα μιλήσει επίσης την Τετάρτη, για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας με τη Microsoft και την ευκαιρία για τους Συνεργάτες στις αναδυόμενες αγορές.
• Ο Deepak Chopra, MD, FACP, ο περίφημος γιατρός, συγγραφέας και διανοούμενος του κινήματος μυαλό-σώμα-πνεύμα, θα κλείσει το συνέδριο την Τετάρτη, ως προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής.