Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, το FBI θα τερματίσει τη λειτουργία των servers που σχετίζονται με το DNSChanger malware.


Symantec  New Logo_VerticalΩς αποτέλεσμα, οι υπολογιστές που έχουν μολυνθεί με αυτή την απειλή πιθανότατα να μην μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στη διαδίκτυο.


Η Symantec δημοσίευσε ένα blog post για την εξέλιξη της συγκεκριμένης κατάστασης, το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ: http://www.symantec.com/connect/blogs/dnschanger-blackout-coming.


Με τον αριθμό των υπολογιστών που ακόμη είναι μολυσμένοι με τον DNSChanger να είναι τουλάχιστον 300.000, αυτό και μόνο το γεγονός μπορεί να καταστεί πρόκληση για πολλούς χρήστες υπολογιστών, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Όπως σε όλες τις εταιρείες όλων των μεγεθών, οι ΜΜΕ εμπιστεύονται το διαδίκτυο σε μεγάλο βαθμό, από τις καθημερινές εργασίες μέχρι και τις εργασίες ηλεκτρονικού εμπορίου. Το επικείμενο Internet “blackout” συνεπάγεται όμως σημαντικά προβλήματα για τις εν λόγω εταιρείες. Γνωρίζοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν εξειδικευμένο ΙΤ προσωπικό, το DNSChanger μπορεί να αποτελέσει μία συνταγή καταστροφής, εκτός αν μία σειρά κατάλληλων μέτρων παρθούν άμεσα.