Οι x64 Servers της Sun με τους νέους επεξεργαστές Quad-Core AMD Opteron αυξάνουν την απόδοση των επιχειρησιακών εφαρμογών έως και 35%.

Sun Fire X4440 server

Sun Fire X4440 server

Η βελτιωμένη γκάμα των συστημάτων της Sun σημειώνει πέντε παγκόσμια ρεκόρ. Διπλασιάζει το Virtualization, την ενοποίηση και την απόδοση της ενέργειας και μεγιστοποιεί τις επιλογές με λειτουργικά συστήματα Solaris, Linux, Windows και VMWare.
Με το νέο επεξεργαστή Quad-Core AMD Opteron η νέα ενισχυμένη σειρά server της Sun, x64, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης, virtualization και ενοποίησης με έως και δύο φορές μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, μνήμη και I/O, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστικούς servers. Οι x64 Quad-Core servers που βασίζονται σε επεξεργαστές AMD Opteron προσφέρουν μία ευρεία γκάμα από λειτουργικά συστήματα Solaris 10 (OS), Linux, Windows και VMWare.

Οι x64 Servers ξεπερνούν τον ανταγωνισμό με βάση τα κριτήρια του κλάδου με αυξημένη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση ισχύος.

Με μεγαλύτερη επίδοση και αυξημένη απόδοση ενέργειας οι x64 servers της Sun που βασίζονται στον νέο επεξεργαστή Quad-Core AMD Opteron έχουν πέντε παγκόσμια ρεκόρ με βάση τα κριτήρια του κλάδου.

Τα σημαντικότερα συστήματα στην οικογένεια x64 της Sun είναι τα εξής:

Sun Blade X6440 server module – Ο Sun Blade X6440 είναι ένας server με τέσσερα sockets με τη μεγαλύτερη μνήμη στον κλάδο και υψηλής ταχύτητας I/O που προσφέρει μία συμπαγής υπολογιστική πλατφόρμα για μεγάλου όγκου φόρτο εργασίας. Ο Sun Blade X6440 server σημείωσε ρεκόρ με 16 threads με βάση το πασίγνωστο κριτήριο HPC SPECompM2001 που χρησιμοποιείται συχνά για τη σύγκριση της απόδοσης των servers με κοινή μνήμη, οι οποίοι εκτελούν πολύπλοκες υπολογιστικές εφαρμογές.

Sun Fire X4600 M2 server – Ο μόνος συμπαγής server με δύο έως και οχτώ sockets που μπορεί να ενοποιήσει πάνω από 110 x86 servers σε έναν και μοναδικό Sun Fire X4600 M2 server, εξοικονομώντας ουσιαστικά πάνω από 150.000 δολάρια το έτος. Με τον βελτιωμένο επεξεργαστή Quad-Core AMD Opteron, τον μοναδικό 4U rackmount server με 32 πυρήνες έχει παγκόσμιο ρεκόρ σε συνολική απόδοση σε ακέραιο αριθμό για όλα τα x86 συστήματα, καθώς και το καλύτερο αποτέλεσμα για σύστημα με οκτώ επεξεργαστές σύμφωνα με το SPECjbb2005, το κριτήριο που βασίζεται σε Java-based Enterprise.

Sun Fire X4240 server – Ο Sun Fire X4240 με δύο sockets είναι σχεδιασμένος για περισσότερες θύρες μνήμης, χωρητικότητα και μεγαλύτερη αποθήκευση προσφέροντας επιδόσεις που αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ για σύστημα με δύο CPUs με βάση το κριτήριο SPECweb2005, με 25% μεγαλύτερη απόδοση στις εφαρμογές Διαδικτύου από τον HP ProLiant DL385 G5 και 27 % μεγαλύτερη απόδοση από τον HP ProLiant DL380 G5.

Sun Fire X4440 server – Ένας server που έχει το ρεκόρ με βάση το κριτήριο SPECompL2001, ο οποίος τρέχει 16 threads, ο Sun Fire X4440 server, είναι ο μοναδικός 2RU x64 server του κλάδου με τέσσερα sockets και βασίζεται στον επεξεργαστή Quad-Core AMD Opteron. Tα sockets του έχουν την ίδια απόδοση, ενώ καταλαμβάνει τον μισό χώρο από άλλους ανταγωνιστικούς servers.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση ρεκόρ των servers της Sun είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://www.sun.com/x64/amd/benchmarks/

110:1 Αναλογία ενοποίησης

Οι x64 servers της Sun με τον νέο επεξεργαστή Quad-Core AMD Opteron έχουν ικανότητα ενοποίησης συστημάτων σε αναλογία μεγαλύτερη του 110:1 και υποστηρίζουν μέχρι και 100 εικονικούς servers σε ένα και μοναδικό σύστημα. Οι servers είναι βελτιωμένοι, καθώς έχουν δυνατότητα Solaris Containers στο λειτουργικό σύστημα Solaris. Το Solaris προσφέρει ανώτερη δυνατότητα αναβάθμισης και διαχείρισης με τον επεξεργαστή AMD Opteron που επεκτείνεται από δύο σε έως και 32 πυρήνες, σε μία αρχιτεκτονική που επιτρέπει στους χρήστες να προτυποποιήσουν και να ενισχύουν την υποστήριξη της πληροφορικής τους και να αναβαθμιστούν όπως απαιτούν οι ανάγκες της επιχείρησής τους. Οι χρήστες του Solaris 10 μπορούν επίσης να επιλέξουν το Solaris ZFS ως σύστημα αρχειοθέτησής τους και να εκμεταλλευτούν έναν αριθμό σημαντικών βελτιώσεων virtualization που τους δίνει τη δυνατότητα να ενοποιήσουν εύκολα και να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα των κέντρων δεδομένων τους.

Ο Sun xVM Server προσφέρει συμπληρωματικές λύσεις virtualization για ετερογενή περιβάλλοντα. Το λογισμικό Sun xVM Ops Center προσφέρει ένα ενοποιημένο interface διαχείρισης τόσο για Sun xVM Server όσο και για Solaris Containers. Με την τεχνολογία AMD Virtualization (AMD-V) και την υποδομή xVM της Sun, η βελτιωμένη σειρά x64 servers της Sun απλοποιεί και βελτιώνει την επόμενη γενιά κέντρων δεδομένων, μεγιστοποιώντας την ενοποίηση και μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με το virtualization του λογισμικού, επιτρέποντας αυξημένη χρήση του συστήματος, βελτίωση της απόδοσης και της αναβάθμισης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλήρη σειρά συστημάτων x64 της Sun είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.sun.com/amd.

Διαθεσιμότητα και Τιμολόγηση
Οι τιμές για τα προϊόντα Sun Fire x64 ξεκινούν από τα 1.900 δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Sun x64 servers και τα Sun Blade systems είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.sun.com/amd.