Η Samsung Electronics απέσπασε συνολικά επτά βραβεία στον IDEA (International Design Excellence Awards) 2012.


Samsung CTN431SC01Με τέσσερα χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο βραβείο, η Samsung Electronics κατάφερε να λάβει το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων συγκριτικά με τις υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.


Χρυσό βραβείο απέσπασε η φορητή επαγωγική εστία Samsung CTN431SC01, για το υλικό επιφάνειάς της, που διασφαλίζει τον εύκολο καθαρισμό της. Αργυρά βραβεία απέσπασαν το Series 9, το όμορφο, λεπτό και ελαφρύ notebook της Samsung με πάχος μόλις 12,9 χιλιοστά, καθώς και η NX200, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα επαγγελματικού επιπέδου. Χάλκινο βραβείο απέσπασε η οθόνη SB970, χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό της και τη χρήση καθαρού γυαλιού στο μπροστινό μέρος της, που χαρίζει απαράμιλλη αισθητική. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, δεκατρία προϊόντα επιλέχτηκαν, συνολικά, ως φιναλίστ, συμπεριλαμβανομένων των GALAXY Note και ES8000, ενός προηγμένου smartphone και μίας Smart TV, αντίστοιχα.


Τέλος, χρυσά βραβεία απέσπασε επιπλέον ο ψηφιακός εξοπλισμός X-Ray, XEGO-GU60 και XGEO-GC80, καθώς και το περιβάλλον χρήστη X-Ray, προδιαγράφοντας ένα λαμπρό μέλλον για την εταιρεία στο χώρο του ιατρικού εξοπλισμού.


Η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της στον τομέα του σχεδιασμού, ενώ στις προσπάθειες της περιλαμβάνονται η δημιουργία του ανατρεπτικού Ινστιτούτου Σχεδιασμού, SADI (Samsung Art & Design Institute), καθώς και τα επιμορφωτικά προγράμματα σχεδιασμού, όπως το Samsung Design Membership.


Η τελετή απονομής των βραβείων IDEA 2012 θα διεξαχθεί στη Βοστώνη των ΗΠΑ, στις 18 Αυγούστου 2012.