Η Ηλεκτρονική καλωσορίζει την ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση έχοντας ήδη ξεκινήσει από καιρό την εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού.


Electroniki_LogoΣτο πλαίσιο αυτό, η Ηλεκτρονική ενημερώνει τους καταναλωτές για τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά και για το ποια είναι τα προαπαιτούμενα ώστε να μπορεί ο καθένας να λάβει ψηφιακό σήμα ακόμη και αν η συσκευή του δεν διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVBT – MPEG4.


Η ψηφιακή τηλεόραση προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων η εξελιγμένη και δωρεάν ποιότητα σήματος, η κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου, η σταθερή ποιότητα της εικόνας και ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος μέσω του οποίου ο τηλεθεατής έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει την εγγραφή κάποιου προγράμματος ή να πληροφορηθεί για το πρόγραμμα που παίζει εκείνη τη στιγμή ή για τα προγράμματα που ακολουθούν. Μεγάλες είναι και οι μελλοντικές δυνατότητες με περισσότερες επιλογές καναλιών, αλλά και διαθεσιμότητα τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και διαδραστικών υπηρεσιών.


Στην προσπάθειά της να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει το καταναλωτικό κοινό αναφορικά με τις καινοτομίες της ψηφιακής τηλεόρασης, η Ηλεκτρονική έχει θέσει στη διάθεση του κοινού πληροφοριακό υλικό στο οποίο μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση μέσω του site της (http://www.electroniki.gr/electroniki/dvbt-tobe) και όχι μόνο.


Για την άμεση εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η Ηλεκτρονική έχει δημιουργήσει ειδική τηλεφωνική γραμμή, όπου καλώντας κανείς στο 210 5703100 μπορεί να ενημερωθεί για το αν η τηλεόρασή του υποστηρίζει τη νέα ψηφιακή τεχνολογία, αλλά και τι θα πρέπει να κάνει ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Οι πληροφορίες αυτές προσφέρονται επίσης από την Ηλεκτρονική μέσω live chat ή στέλνοντας e-mail στο info@electroniki.gr, αναφέροντας τη μάρκα και μοντέλο της τηλεόρασης.


«Η ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση είναι πλέον γεγονός. Σκοπός μας δεν είναι μόνο η προμήθεια του καταναλωτικού κοινού με προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, αλλά και η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευσή του έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να είναι σε θέση να υποδεχτεί τις νέες τεχνολογίες. Η ψηφιακή τηλεόραση θα αποτελέσει μια σημαντική αλλαγή στις ζωές των καταναλωτών και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να τους προετοιμάσουμε όσο γίνεται καλύτερα. Έτσι, έχουμε θέσει στη διάθεση του κοινού πολύ σημαντικές πληροφορίες –από το τι είναι η ψηφιακή τηλεόραση, μέχρι οδηγίες για τη σύνδεση αποκωδικοποιητών, συχνές ερωτήσεις, αλλά και πλήρες «λεξικό» της ορολογίας της ψηφιακής τηλεόρασης. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το να έχουν όλοι τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη νέα αυτή τεχνολογία και γι’ αυτό το λόγο είμαστε δίπλα στον καταναλωτή για να τον υποστηρίξουμε σε κάθε βήμα» δήλωσε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ηλεκτρονικής, Λίνα Στοΐλου.