Τα Nokia Lumia 800 και 900 διακρίθηκαν στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης προϊόντων, International Design Excellence Awards.


Nokia Lumia 900Tα Lumia 800 και Lumia 900 της Nokia απέσπασαν από κοινού το χρυσό βραβείο της Industrial Designers Society of America (IDSA) για την ξεχωριστή συμβολή τους στο σχεδιασμό των smartphone.


Ο Jonah Becker, Διευθυντής και Creative Director στην One & Co, μεταξύ των κριτών στην κατηγορία Communications Tools, δήλωσε:
«Σε μία αγορά στην οποία είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις, η σειρά Nokia Lumia φέρνει μία νέα διάσταση. Ο εμβληματικός του σχεδιασμός είναι φιλικός, χωρίς να θυσιάζει την ακρίβεια, ενώ η κατασκευή είναι μοντέρνα, αποτελεσματική και σχεδιασμένη σωστά μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Αποτελεί μία τολμηρή προσπάθεια που αξίζει για χρυσό και είμαι χαρούμενος που η Nokia κατακτά αυτό το βραβείο».


Nokia Lumia 800
Το εντυπωσιακό Nokia Lumia 800, με έντονους χρωματισμούς (γαλάζιο, ματζέντα, μαύρο και πρόσφατα και λευκό) και σχεδίαση που τραβά τα βλέμματα, έρχεται εξοπλισμένο με το πρόγραμμα Internet Explorer 9, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσβαση στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή τα κοινωνικά δίκτυα γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου κατευθείαν από την αρχική oθόνη ενώ , παράλληλα, μπορείτε πολύ εύκολα να οργανώσετε τις επαφές σας ή τα information threads που σας ενδιαφέρουν. Η οθόνη ClearBlack, τεχνολογίας AMOLED έχει διάσταση 3.7 ιντσών, ενώ η συναρμογή της με το –λεπτό- σώμα της συσκευής είναι τέλεια. Το Nokia Lumia 800 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1.4 GHz ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας γραφικών και λειτουργία hardware acceleration. Διαθέτει κάμερα με φακούς Carl Zeiss και λειτουργία instant-share, αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, εσωτερική μνήμη 16GB και δωρεάν online αποθήκευση μέσω SkyDrive για την αποθήκευση αρχείων μουσικής και φωτογραφιών.


Nokia Lumia 900
Το Lumia 900 διαθέτει οθόνη 4.3 ιντσών τεχνολογίας ClearBlack AMOLED, που προσφέρει μία μοναδική αίσθηση στη λειτουργία αφής και υψηλή ποιότητα απεικόνισης, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Nokia Lumia όπως τα Nokia Maps και Nokia Drive. Επίσης, έχει την μπαταρία με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που διαθέτει η Nokia, γεγονός που καθιστά το Lumia την ιδανική συσκευή για να απολαμβάνουν οι χρήστες ενημέρωση και ψυχαγωγία εν κινήσει.


Η κύρια κάμερα του Nokia Lumia 900 διαθέτει αποκλειστικά οπτικά της Carl Zeiss, μεγάλο άνοιγμα φακού για καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ευρυγώνιο φακό που υποστηρίζει λήψεις φωτογραφιών σε φόρμα 16:9. Παράλληλα, είναι το πρώτο Lumia smartphone το οποίο διαθέτει μία κάμερα στην μπροστινή όψη, εξοπλισμένη με ευρυγώνιο φακό μεγάλου ανοίγματος, για πεντακάθαρες φωτογραφίες και βιντεοκλήσεις.