Η Cyta ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των εσόδων της, τα οποία διαμορφώθηκαν στα €55,4 εκατ. το 2011, έναντι €28,9 εκατ. το 2010


Cyta_CorrectΠαράλληλα, η εταιρεία σημείωσε 86% αύξηση στους ενεργούς Πελάτες της. Στα τέλη του 2011 το μερίδιο αγοράς της Cyta Ελλάδος, μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων, αντιστοιχούσε περίπου στο 14,5% ενώ οι Πελάτες της έφθαναν τους 237.200 στις περιοχές δραστηριοποίησης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη χώρα. Πλέον, η εταιρεία κατέχει μία σημαντική θέση στην ελληνική αγορά με το μερίδιό της, μεταξύ των εναλλακτικών, να ξεπερνά στο πρώτο εξάμηνο του έτους το 16% και οι Πελάτες τους 280.000.


Η εταιρεία συνέχισε με συνέπεια το επενδυτικό της πλάνο στη χώρα με υψηλές επενδύσεις και το 2011 για την ανάπτυξη νέων ιδιόκτητων καταστημάτων, την επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, σε νέες περιοχές, που φτάνει πλέον τα 3.100 χλμ. καθώς και στη δημιουργία υπερσύγχρονων data center σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Οι επενδύσεις της Cyta Ελλάδος στη χώρα αγγίζουν τα 166 εκ. €.


Σημαντική ένδειξη υγιούς ανάπτυξης της εταιρείας συνιστά η κερδοφορία της, η οποία ανεβαίνει σταδιακά βάσει επιχειρησιακού πλάνου, ενώ οι ζημίες εξαιτίας των υψηλών επενδύσεων της νεοσύστατης εταιρείας στη χώρα σε πολυεπίπεδα αναπτυξιακά έργα, παρουσιάζουν σταθερά πτωτική πορεία σε σχέση με τον ανοδικό τζίρο: 138% το 2009, 84% το 2010 και 61% για το 2011. Η συνεχής πτωτική αρνητική εξέλιξη της σχέσης κύκλου εργασιών και ζημιών από έτος σε έτος, επιβεβαιώνει την υγιή ανάπτυξη της εταιρείας η οποία αναμένεται να παρουσιάσει θετικό EBITDA κιόλας τέλος του 2012 και θετικό EBIT τέλος του αμέσως επόμενου χρόνου, το 2013.


Ήδη, από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, λίγο μετά την επίσημη είσοδό της στο λεκανοπέδιο που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, η Cyta Ελλάδος κατάφερε να είναι η πρώτη επιλογή μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων σε νέες συνδέσεις στην Αττική. Αντίστοιχα, σε πανελλαδικό επίπεδο, για το έτος 2011 η εταιρεία πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό νέων συνδέσεων σε Internet και Σταθερή Τηλεφωνία μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων.


Μελλοντικοί στόχοι
Βασικός στόχος της Cyta, η οποία παραμένοντας ως επενδυτής στην Ελλάδα συνεισφέρει στην ενίσχυση της «βαλλόμενης» ελληνικής οικονομίας, είναι η επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας έως το τέλος του 2012 και συνολικής κερδοφορίας έως το τέλος του 2013. Στόχος της Cyta είναι να συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική οικονομία όχι μόνο για λόγους οικονομικούς και επιχειρηματικούς αλλά και για λόγους εθνικούς.


Στους προσεχείς στόχους της εταιρείας εντάσσεται και η έναρξη λειτουργίας νέων ιδιόκτητων καταστημάτων σε καλυπτόμενα από το δίκτυο αστικά κέντρα, που θα συμπληρώσουν τα ήδη υπάρχοντα κανάλια διάθεσης των προϊόντων (21 ιδιόκτητα καταστήματα και 600 περίπου επίσημοι συνεργάτες πανελλαδικά) και θα εδραιώσουν την εικόνα της Cyta, με απώτερο σκοπό την ακόμη καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του Πελάτη.


Περαιτέρω διεύρυνση του οπτικού δικτύου της εταιρείας το οποίο σήμερα ξεπερνά σε μήκος τα 3.100 χλμ.