Η Huawei Device παρουσιάζει το χαρτοφυλάκιο των κορυφαίων προϊόντων της στην έκθεση Mobile Asia Expo 2012.


huawei girlsΗ Huawei παρουσίασε τις νέες εκδόσεις του Ascend P1, TD-SCDMA και 2600 mAh XL, στο πλαίσιο της έκθεσης τηλεπικοινωνιών Mobile Asia Expo 2012 που διοργάνωσε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας GSMA στη Σαγκάη. Παράλληλα παρουσίασε τα κορυφαία προϊόντα της, μεταξύ των οποίων το τετραπύρηνο smartphone Ascend D quad, το διπύρηνο smartphone Ascend D1, το τετραπύρηνο HD tablet MediaPad 10 FHD, το διπύρηνο smartphone Ascend P1, καθώς και τις συσκευές Mobile WiFi E5331 και E5151.


«Το 2012 αποτελεί μία συναρπαστική χρονιά για την Huawei Device, καθώς καινοτομούμε και μετασχηματιζόμαστε ώστε να πετύχουμε καλύτερες επιδόσεις σε αυτή την ανταγωνιστική αγορά», δήλωσε ο Shao Yang, Chief Marketing Officer της Huawei Device. «Με τη δημιουργία σειρών κορυφαίων προϊόντων, η Huawei Device στόχο έχει να καθιερώσει ένα νέο πρότυπο στο πλαίσιο της βιομηχανίας, το οποίο αφορά στην παροχή εξαιρετικής εμπειρίας προϊόντων στους καταναλωτές».


Οι νέες εκδόσεις Ascend P1, TD-SCDMA και 2600 mAh XL, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, αποτελούν την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Ascend P1, η οποία προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία σε συνδυασμό με μια πιο εξατομικευμένη επιλογή για τους καταναλωτές. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν επίσης και άλλα κορυφαία προϊόντα της Huawei, όπως το τετραπύρηνο Ascend D και το διπύρηνο Ascend D1, το MediaPad 10 FHD, το Ascend P1, το Huawei Honor, και το νέας γενιάς, αξίας μόλις χιλίων γιουάν smartphone με Android 4.0, το Ascend C8812.


Ταυτόχρονα, η Huawei Device παρουσίασε τη σειρά προϊόντων κάρτας δεδομένων

[data card], που αποτελείται συνολικά από επτά προϊόντα που καλύπτουν το φάσμα μεταξύ ταχύτητας λήψης 21Mbps, βάσει του προτύπου PA+ και ταχύτητας λήψης 150Mbps, βάσει του προτύπου LTE Cat4. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα της σειράς είναι το Mobile WiFi E5331, νικητής του βραβείου σχεδιασμού Red Dot στη Γερμανία (το μοναδικό προϊόν στην κατηγορία mobile Wi-Fi που διακρίθηκε ανάμεσα σε 4.500 σχέδια που είχαν υποβληθεί) και το νέο Mobile WiFi E5151 που διαθέτει θύρα Ethernet. Tο E5331 είναι μία νέας γενιάς συσκευή Mobile Wi-Fi, που διαθέτει όμορφο οριζόντιο σχεδιασμό, το πρώτο τέτοιου είδους προϊόν στην κατηγορία του, με πάχος που δεν ξεπερνά τα 12,8 χιλιοστά. Επίσης, η νέα συσκευή Mobile Wi-Fi E5151 περιλαμβάνει μία θύρα Ethernet που υποστηρίζει σύνδεση μέσω Ethernet αλλά και κινητών δικτύων 3G, επιτρέποντας στους καταναλωτές να επιλέγουν ανάμεσα σε σταθερά ή κινητά ευρυζωνικά δίκτυα. Το E5151 υποστηρίζει ταχύτητες σύνδεσης έως και 21 Mbps (PA+) και θα διατεθεί στην αγορά τον προσεχή Σεπτέμβριο.


Στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile Asia Expo 2012, η Huawei λάνσαρε επίσης τη σειρά προϊόντων Wi-Fi modem, μεταξύ των οποίων το WCDMA Wi-Fi modem E355 και το EVDO Wi-Fi modem EC315. Η σειρά Wi-Fi modem της Huawei λειτουργεί όχι μόνο ως κάρτα δεδομένων για έναν μοναδικό χρήστη, αλλά και ως hotspot για mobile Wi-Fi, το οποίο μπορεί να συνδέσει ταυτόχρονα έως και πέντε συσκευές που υποστηρίζουν Wi-Fi, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν τη σύνδεση στο διαδίκτυο παντού και πάντοτε. Η σειρά Wi-Fi modem της Huawei διαθέτει θύρα USB και, αντίθετα με τις παραδοσιακές κάρτες δεδομένων που φορτίζονται μόνο μέσω υπολογιστή, η εν λόγω σειρά παρέχει στους χρήστες την ευελιξία να χρησιμοποιούν μία μεγαλύτερη γκάμα φορτιστών USB, προσφέροντας πραγματική συνδεσιμότητα εν κινήσει.


Παράλληλα, η Huawei ανακοίνωσε δύο ιδιαίτερα σημαντικές νέες συμφωνίες. Αρχικά, η Huawei διευρύνει τη σχέση της με την Microsoft με σκοπό τη δημιουργία της πρώτης συσκευής Windows Phone. Τμήμα της οικογένειας Huawei Ascend, του χαρτοφυλακίου με τα καλύτερα smartphones στη σειρά τους, το Huawei Ascend με Windows Phone 8 επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των smartphone της Huawei και φέρνει το λειτουργικό σύστημα Windows Phone σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Η Huawei συγκαταλέγεται στους επιλεγμένους προμηθευτές ανά τον κόσμο που θα ενσωματώσουν το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 στα smartphones τους.


Το Huawei Ascend με Windows Phone 8 αναμένεται να διατεθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες αγορές.


Τέλος, η Huawei ανακοίνωσε την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας (memorandum of understanding) με την France Telecom-Orange, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη μιας διετούς συνεργασίας η οποία συνδυάζει τις ικανότητες της Orange στους τομείς της τεχνολογίας και του μάρκετινγκ με την εξειδίκευση της Huawei στην ανάπτυξη έξυπνων συσκευών, υπηρεσιών και ενοποίησης. Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, που περιλαμβάνει έργα κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) και κατασκευαστή πρωτότυπου σχεδιασμού (ODM), οι καταναλωτές της France Telecom-Orange σε ολόκληρο τον κόσμο θα πρέπει να αναμένουν με ανυπομονησία ένα χαρτοφυλάκιο συσκευών κινητής τηλεφωνίας, συσκευές και tablets κινητής ευρυζωνικότητας που θα δημιουργηθούν μέσω κοινών προσπαθειών ανάπτυξης προϊόντων, κοινών επενδύσεων σε τεχνολογία και καινοτομία, καθώς και εξερεύνησης νέων επιχειρηματικών μοντέλων που θα υποστηρίζονται από κοινές δραστηριότητες στους τομείς μάρκετινγκ και πωλήσεων από την Orange και την Huawei.