Τρία προϊόντα της LG Electronics διακρίθηκαν στον κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης προϊόντων, International Design Excellence Awards.


IDEA SilverΗ 55-ιντσών OLED τηλεόραση της LG απέσπασε το αργυρό βραβείο από την κριτική επιτροπή του IDEA και ένα χάλκινο για την LG Cinema 3D Smart TV με Magic Remote Control. Το τρίτο βραβείο, που ήταν επίσης αργυρό, δόθηκε σ’ ένα concept product της LG. Οι βραβεύσεις του IDEA έρχονται σε συνέχεια των Red Dot Design Awards που είχε αποσπάσει η LG για 12 προϊόντα της και των iF Awards που είχε αποσπάσει βραβεία για 14 προϊόντα, κάνοντας την LG μία από τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρίες ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων και συσκευών για το σχεδιασμό της αυτήν την περίοδο.


Η τηλεόραση OLED 55” της LG (Αργυρό βραβείο)
Η πιο μεγάλη και λεπτή στον κόσμο 55-ιντσών OLED τηλεόραση της LG έκανε την εμφάνισή της αρχικά στα βραβεία CES του 2012, όπου κέρδισε το βραβείο Best of the Best CES 2012 και επελέγη από το CNET ως Best of Show. Στο WorldIT Show (WIS) στη Σεούλ, η τηλεόραση απέσπασε το Προεδρικό βραβείο της Δημοκρατίας της Κορέας για την Τεχνολογία Πολυμέσων.


Με το σχεδιασμό Paper Slim 4 χιλιοστών και με βάρος 10 κιλά, χρησιμοποιώντας ενισχυμένο πολυμερές με ανθρακονήματα (CFRP) και τεχνολογία WRGB, η OLED τηλεόραση της LG έχει ως δυνατά χαρακτηριστικά τα pixel τεσσάρων χρωμάτων και τη λειτουργία Color Refiner, για εικόνα με μεγαλύτερη συνοχή, πιο φυσική και πιο ακριβή. Η τεχνολογία 4-Color Pixel της LG βασίζεται σ’ ένα λευκό sub-pixel για την τελειοποίηση των χρωμάτων που παράγονται. Αυτή η καινοτόμα τεχνολογία WRGB διαφοροποιεί την OLED τηλεόραση της LG από τα συμβατικά συστήματα RGB τριών χρωμάτων. Το γεγονός ότι απαιτούνται λιγότερα στρώματα είναι και ο κύριος λόγος που η LG κατάφερε να μειώσει το πάχος και το βάρος της τηλεόρασης. Το CFRP, που χρησιμοποιεί η LG για το κυρίως σώμα της OLED τηλεόρασης, είναι ένα μοναδικό υλικό, υψηλής ποιότητας, που χρησιμοποιείται συνήθως σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και σε αεροσκάφη.


Ο σχεδιασμός της τηλεόρασης στοχεύει κυρίως στη μεγιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας του θεατή, γι’ αυτό και ελαχιστοποιείται το πλαίσιο οθόνης. Επιπλέον, η τεχνολογία και ο σχεδιασμός της συνδυάζονται αρμονικά με το εσωτερικό σχεδόν κάθε σπιτιού.


LG LM860 CINEMA 3D Smart TV με Magic Remote (Χάλκινο βραβείο)
Η LM860V είναι ένα από τα καινοτόμα προϊόντα της νέας σειράς CINEMA 3D Smart TV της LG που έχει λάβει σημαντική αναγνώριση. Η LM860V ενσωματώνει τη νέα 3D τεχνολογία, καθώς και αναβαθμισμένες λειτουργίες Smart TV. Επιπλέον, χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι ο περίφημος σχεδιασμός CINEMA SCREEN της LG. Το πλαίσιο οθόνης, που είναι ελάχιστα ορατό, ολοκληρώνει τον κομψό σχεδιασμό, ενώ η τηλεόραση έχει κερδίσει την προσοχή πολλών χάρη στην ικανότητά της να συμπληρώνει τον κάθε εσωτερικό χώρο, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για γραφείο. Ο σχεδιασμός CINEMA SCREEN Design της τηλεόρασης δημιουργεί μια ανεπανάληπτη 3D εμπειρία θέασης. Η LM860V απέσπασε επίσης το Μάρτιο ένα βραβείο Red Dot Design.


Το νέο Magic Remote της LG βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ευκολία για τον χρήστη μέσω των καινοτόμων λειτουργιών ρύθμισης και του εργονομικού του σχεδιασμού. Ο λείος και καμπυλωτός του σχεδιασμός διευκολύνει τον χρήστη, όταν κρατάει το τηλεχειριστήριο, ενώ οι νέες λειτουργίες ρύθμισης – Voice, Wheel, Pointing και Gesture – έχουν αντικαταστήσει τα συμβατικά πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου με μια σειρά νέων έξυπνων λειτουργιών ελέγχου που είναι πολύ εύκολες και φιλικές για τον χρήστη. Η LG εξελίσσει το παραδοσιακό τηλεχειριστήριο και κάνει το Magic Remote μέρος της συνολικής εμπειρίας θέασης.