Η Intrasoft International επιλέχθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης της Κένυας να αναλάβει έργο ύψους 3.084.514,3 USD.


intrasoft internationalTo έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση του Πληροφοριακού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και Διαχείρισης Συντάξεων (Core Social Security & Pension Administration System). Η συμβατική αξία ανέρχεται στα 3 εκατ. USD και οι εργασίες που θα αναλάβει η INTRASOFT International αντιστοιχούν στο 66% της ανωτέρω αξίας, ενώ οι εργασίες του λοιπού τιμήματος θα παρασχεθούν από τοπική εταιρεία.


Το έργο αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατή διεθνή εμπειρία και την αποδεδειγμένη ικανότητα της INTRASOFT International στην ανάληψη και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας, σύνθετων και καθοριστικής σημασίας έργων στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης παγκοσμίως, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την επιτυχή, μακρόχρονη, διεθνή δραστηριότητα της εταιρίας. Το έργο –διάρκειας 4 ετών (14 μήνες για την εγκατάσταση και 4 χρόνια συνολικά συντήρηση)- είναι το τρίτο μεγάλης κλίμακας έργο στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης που υλοποιεί η INTRASOFT International παγκοσμίως και το πρώτο στην Αφρικανική ήπειρο.


Το Πληροφοριακό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και Διαχείρισης Συντάξεων της Κένυας θα είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα καθιστά δυνατή την αυτοματοποίηση των βασικών λειτουργιών του Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης και υποστηρίζοντας το σημαντικής σημασίας έργο του Οργανισμού. Στα πλαίσια της σύμβασης αυτής, η INTRASOFT International θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει το Πληροφοριακό Σύστημα, θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης του προσωπικού του Οργανισμού ως προς την μετάβαση των πληροφοριών στο νέο σύστημα, καθώς και υπηρεσίες γενικότερης εκπαίδευσης και επιτόπιας υποστήριξης του συστήματος και των χρηστών.


Ο Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης της Κένυας δημιουργήθηκε το 1965 με νόμο του Κοινοβουλίου, για να διαχειριστεί το Ταμείο Προνοίας για όλους τους εργαζόμενους στην Κένυα. Σήμερα είναι ένας αυτόνομος αποκεντρωμένος κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί με ένα Διοικητικό Συμβούλιο, εκπροσωπούμενο από την κυβέρνηση, τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Τα μέλη του Οργανισμού έχουν αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια και μέχρι το τέλος του 2007, αριθμούσαν συνολικά 3 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη. Τα τελευταία χρόνια, ο Οργανισμός έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης για τη μετατροπή του από ένα Εθνικό Ταμείο Προνοίας σε έναν Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης και Συντάξεων. Σήμερα, ο Οργανισμός βασιζόμενος στο όραμά του να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο αποκεντρωμένο Οργανισμό, συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση βελτίωσης της εσωτερικής λειτουργίας του, καθώς και της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει στα μέλη του. Το Πληροφοριακό αυτό σύστημα που ανέλαβε η INTRASOFT International θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Οργανισμό να πραγματοποιήσει τον στόχο του.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Αθανάσιος Κωτσής, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι με αυτή τη νέα διεθνή επιτυχία της εταιρίας μας, η οποία ενδυναμώνει τη διεθνή μας παρουσία, καθώς και τη διεθνή επέκταση της δραστηριότητάς μας. Η κυβέρνηση της Κένυας επέλεξε την INTRASOFT International μέσα από μία πολύ δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία, όπου συμμετείχαν ισχυρές Ευρωπαϊκές εταιρίες Πληροφορικής, για να υλοποιήσει ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο πληροφορικής στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο θα βοηθήσει τον Εθνικό Οργανισμό να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους πολίτες και εργοδότες της Κένυας. Είμαστε επιπρόσθετα υπερήφανοι, γιατί η ανάθεση της εν λόγω σύμβασης ενδυναμώνει τη θέση μας στις κάθετες αγορές και ενισχύει τη δυνατή συσσωρευμένη εμπειρία μας στην υλοποίηση πληροφοριακών έργων μεγάλης κλίμακας στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, προσθέτοντας ένα νέο έργο στην Αφρικανική ήπειρο.»