Ταχύτερες από ποτέ, είναι κατάλληλες για εγγραφή-ανάγνωση, ενώ συλλαμβάνουν και την πιο καταιγιστική δράση.


XQD_MC_64GB_cw_HΑυτό το καλοκαίρι, οι αθλητικοί φωτογράφοι μπορούν να αποδώσουν πολύ καλύτερα τις λήψεις τους, με τις νέες κάρτες μνήμης XQD™ της σειράς S από τη Sony.


Οι κάρτες μνήμης υψηλής ταχύτητας προσφέρουν την απαραίτητη, για τους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ αθλητικών γεγονότων και άλλων δύσκολων αποστολών, χωρητικότητα και αξιοπιστία.


Με μεγάλη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ανάγνωσης/εγγραφής 168MB/s (πραγματική ταχύτητα), η σειρά S των καρτών XQD™ ξεπερνά το μέγιστο όριο ταχύτητας διασύνδεσης των καρτών Compact Flash (167 MB/s).


Σε συνδυασμό με την επαγγελματική DSLR φωτογραφική μηχανή D4 της Nikon, οι κάρτες XQD™ της σειράς S συλλαμβάνουν, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μία ασταμάτητη ριπή 108 RAW κάδρων3 (σε 12-bit συμπιεσμένων RAW, κατά προσέγγιση, ένα αρχείο μεγέθους 10,5 MB). Με ταχύτητα λήψης στα 10fps, οι φωτογράφοι μπορούν να συλλάβουν τον τελικό των 100 μέτρων ανδρών, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, σε μία μοναδική, παρατεταμένη λήψη εν ριπή εικόνων RAW.


Οι πολυάσχολοι δημοσιογράφοι, αλλά και οι δημιουργικοί επαγγελματίες, που έρχονται αντιμέτωποι με πιεστικές προθεσμίες, έχουν βρει ένα σύμμαχο στις υψηλές ταχύτητες μεταφοράς, των νέων αυτών καρτών που μειώνουν τους χρόνους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων των καρτών και η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε χρόνο μειωμένο κατά 30%2, σε σύγκριση με τις ταχύτερες κάρτες CF (Compact Flash), προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους επαγγελματίες φωτογράφους. Στην τοποθεσία http://www.sony.co.uk/support/en/product/mrw-e80 μπορείτε να «κατεβάσετε» δωρεάν έναν οδηγό υψηλής ταχύτητας για τη συσκευή ανάγνωσης της κάρτας XQD MRW-E80.


Επίσης, διατίθεται δωρεάν λογισμικό μονάδας οδήγησης, με το οποίο οι XQD™ memory cards μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας με Thunderbolt™, μέσω συμβατής συσκευής ανάγνωσης καρτών.


Η μεγάλη χωρητικότητα 64GB της κάρτας μνήμης XQD™ της σειράς S είναι ιδανική για αποθήκευση μεγάλων όγκων αρχείων RAW με πολλά δεδομένα. Πρόκειται, δηλαδή, για μία κάρτα που είναι ιδανική για αθλητικούς φωτογράφους, οι οποίοι ενδέχεται να ενεργοποιούν το κλείστρο της μηχανής από μακριά και δεν μπορούν με ευκολία να αλλάζουν τις κάρτες αποθήκευσης.


Από τον Αύγουστο, οι χρήστες της σειράς S των καρτών μνήμης XQD™ θα μπορούν να «κατεβάζουν» μία νέα δωρεάν έκδοση του λογισμικού File Rescue, έκδ. 3.2, της Sony, με το οποίο μπορούν να ανακτούν αρχεία φωτογραφιών ή βίντεο που σβήστηκαν κατά λάθος. Πρόκειται για την πρώτη, παγκοσμίως, εφαρμογή ανάκτησης αρχείων, η οποία υποστηρίζει, πλέον, τα φορμά τελευταίας τεχνολογίας AVCHD και 3D5 καθώς και τα αρχεία RAW και MOV. Το λογισμικό File Rescue είναι επίσης διαθέσιμο και σε χρήστες της σειράς Η των καρτών XQD.


Η νέα σειρά S των καρτών μνήμης XQD™ θα είναι διαθέσιμη με χωρητικότητα 64GB από τον Ιούλιο του 2012. Αργότερα, μέσα στο 2012 (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο), θα είναι διαθέσιμες και κάρτες χωρητικότητας 32GB.


Ακόμα περισσότερες επιλογές για μέσα αποθήκευσης από τη Sony
Η οικογένεια των μέσων αποθήκευσης της Sony με επικεφαλής τη βραβευμένη από την TIPA4 σειρά καρτών μνήμης XQD, αποκτά και άλλα νέα «μέλη-προϊόντα» που προορίζονται για μία μεγάλη γκάμα χρηστών, εφαρμογών και συσκευών.


Η οικογένεια των microSD cards είναι ιδανική λύση για tablet, smartphone και άλλα κινητά τηλέφωνα. Η σειρά καρτών Class 4 περιλαμβάνει, πλέον, ένα νέο μοντέλο, χωρητικότητας 16GB, μαζί με προσαρμογέα κάρτας SD σε κανονικό μέγεθος.


Το MicroVault στιλ των USB flash drives είναι cool, αλλά και αξιόπιστο. Κάρτες με χωρητικότητα έως 16GB υπάρχουν διαθέσιμες σε μοντέρνα χρώματα ροζ και πράσινο.


Το λογισμικό File Rescue διατίθεται επίσης και στους καταχωρημένους χρήστες αυτών των μέσων αποθήκευσης της Sony.


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την τοποθεσία http://www.sony.gr/hub/mnimi-kartes-usb-monades/kartes-mnimis/karta-sd