Ζήτημα ημερών αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της Altec, το οποίο προβλέπει απολύσεις και πωλήσεις ακινήτων.

altecΤο σχέδιο «σωτηρίας» της Altec, το οποίο έχει επεξεργαστεί η EFG Telesis, αναμένεται να γίνει αποδεκτό από τις βασικές πιστώτριες τράπεζες στις αρχές του 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει την επικέντρωση της εταιρείας στις εφαρμογές λογισμικού, όπου η Altec διατηρεί ακόμη ισχυρά μερίδια αγοράς. Παράλληλα, πιθανολογείται η συνέχεια της δραστηριοποίησης στον τομέα των έργων πληροφορικής για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς η εταιρεία διατηρεί ένα αξιόλογο πελατολόγιο.
Το σχέδιο «σωτηρίας» προβλέπει, επίσης, την πώληση ακινήτων αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ, καθώς και την αποχώρηση από τη λιανική, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της Microland. Οι εναλλακτικές λύσεις για το αδιέξοδο της Microland είναι τρεις: πώληση, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για προστασία από πιστωτές ή πτώχευση. Τέλος, ήδη έχουν δρομολογηθεί απολύσεις προσωπικού και μετακόμιση της έδρας σε μικρότερο χώρο, με σκοπό την πώληση του ακινήτου της.
Φήμες, μάλιστα, θέλουν την Altec να αλλάζει ακόμα και την εμπορική της ονομασία, προκειμένου να δηλώσει ακόμα πιο έντονα την πρόθεσή της για ένα νέο ξεκίνημα.