Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο TEDxAthens Salon, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο The HUB Events, με θέμα τα Web Startups.


TEDxAthens_BΟι 180 συμμετέχοντες του TedxAthens Salon είχαν την ευκαιρία να ακούσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από σημαντικούς ομιλητές, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος Web Startups, κατά την τρέχουσα κρίσιμη περίοδο.


Παράλληλα με τις παρουσιάσεις των ομιλητών, διεξήχθη και Startup Competition με νέες ελληνικές web startup εταιρίες οι οποίες παρουσίασαν τις ιδέες τους. Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν οι:
1η θέση – Incrediblue (Κέρδισαν 1 μηχανή Nespresso και 300 δωρεάν καφέδες)
2η θέση – NOOWIT (Κέρδισαν 1 Mini Boombox της Logitech)
3η θέση – Cookisto (Κέρδισαν 1 Mini Boombox της Logitech)
Και οι τρεις νικητές κέρδισαν δωρεάν εργασιακό χώρο στο 123p.


Το TEDxAthens Salon η πρώτη ευρείας κλίμακας εκδήλωση στο πλαίσιο της διοργάνωσης του TEDxAthens και η μεγάλη συμμετοχή του κοινού γέμισε αισιοδοξία την ομάδα του TEDxAthens για τις μελλοντικές της δράσεις. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στην χρονιά στο δρόμο προς το TEDxAthens 2012. Η θέληση του κοινού για ανταλλαγή γνώσης και τεχνογνωσίας αλλά και η κινητικότητα στον χώρο των startups αποτελούν ελπιδοφόρα στοιχεία, τα οποία η ομάδα του TEDxAthens παρατήρησε και θα προσπαθήσει να τα τονώσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.