Η περιήγηση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πτήσης σας θα γίνει πραγματικότητα στα αεροσκάφη της Air France και της KLM.


wifi zoneΣε συνεργασία με την Panasonic Avionics, οι δύο αεροπορικές εταιρείες εντάσσουν πρόγραμματα σύνδεσης στις περισσότερες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων τους. Οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το 2013. Αυτό θα σας επιτρέπει να μείνετε συνδεδεμένοι – μέσω μηνυμάτων SMS ή e-mail καθώς και με το internet και θα επωφελήστε από ζωντανές μεταδόσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων. Χάρη στη νέα αυτή τεχνολογία, η Air France και η KLM προσφέρουν στους επιβάτες τους πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων κατά την πτήση. Στην ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα εν πτήσει, διάφορες υπηρεσίες θα προσφέρονται δωρεάν, όπως οι τελευταίες ειδήσεις, τηλεοπτικά κανάλια με πληροφορίες που αφορούν τους προορισμούς και μία μοναδική προσφορά online περιοδικών.


Η πιλοτική περίοδος θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του 2013 σε δύο Boeing 777-300s, της κάθε αεροπορικής εταιρείας. Οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδεθούν με το διαδίκτυο μέσω των smartphone Wi-Fi, φορητών υπολογιστών ή tablet PC σε μία σταθερή τιμή, καθώς και να κάνουν χρήση του κινητού τηλεφώνου τους για sms ή e-mail, ανεξάρτητα από τη κατηγοριά θέσεων στην οποία ταξιδεύουν.