H Pacemaker Device μεταφέρεται σε μια εφαρμογή για το BlackBerry PlayBook, κάνοντας την Pacemaker μια εμπειρία με βάση την αφή.


pacemakerΤο να αναπτύσσεις την εφαρμογή Pacemaker® για το BlackBerry PlayBook σημαίνει ότι το διεθνώς βραβευμένο περιβάλλον του χρήστη έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ταιριάζει με μια διασύνδεση αφής.


«Καταλάβαμε ότι με τις ικανότητες μιας διασύνδεσης αφής, θα μπορούσαμε να φέρουμε την εμπειρία του χρήστη και τη χρηστικότητα της Pacemaker σε νέα επίπεδα», λέει ο Jonas Norberg, εφευρέτης της Pacemaker Device και CEO της Pacemaker. «Πήραμε την αρχική ιδέα της Pacemaker και τη συνδυάσαμε με τις δυνατότητες μιας πλατφόρμας αφής. Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα!».


Όταν εγκαινιάστηκε, η Pacemaker Device κόστιζε USD $850, τώρα οι ίδιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες με την Pacemaker App μόνο με USD $19,99.


Ο κ. Jonas Norberg συνεχίζει: «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήθελαν την Pacemaker Device, αλλά επειδή ήταν ακριβή, λίγοι ήταν αυτοί που μπορούσαν να την αποκτήσουν. Το ότι παρουσιάζουμε την Pacemaker ως μία εφαρμογή, μας δίνει τη δυνατότητα να την κάνουμε πιο προσιτή οικονομικά. Πιστεύουμε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε DJs. Θέλουμε να κάνουμε εφικτό για τον καθένα να δημιουργεί mixes και να διασκεδάζει με τη μουσική του. Επομένως, το να έχουμε μια τιμή κοντά στα 20 δολλάρια αντί για εκατοντάδες, είναι προφανώς ο δρόμος που θέλουμε να πάρουμε».


Η απόφαση να λανσαριστεί η Pacemaker App στο BlackBerry PlayBook ήρθε μετά από προσεκτική αξιολόγηση των tablets που διατίθενται στην αγορά. «Το PlayBook βασίζεται στο QNX, το μόνο πραγματικό real-time λειτουργικό σύστημα που τρέχει σε συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όταν αναπτύσσεις ένα DJ system, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ακριβώς αυτόν τον έλεγχο που υποστηρίζει το BlackBerry PlayBook», όπως λέει ο Norberg.


Ο Martyn Mallick, VP, Global Alliances & Business Development στην RIM, αναφέρει: «Η Pacemaker App στο BlackBerry PlayBook είναι ρευστή, ζωντανή και διασκεδαστική. Δεν εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες ενός επαγγελματία DJ αλλά απευθύνεται και στον καθένα που θέλει να δημιουργήσει το δικό του καταπληκτικό μουσικό περιεχόμενο».


Ο John Acquaviva, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος DJ, σχολιάζει: «Υπάρχει ανάγκη για μία σωστή DJ εφαρμογή και η «αναγεννημένη» Pacemaker που ουσιαστικά εφηύρε το mobile DJ-ing, μπορεί να είναι αυτό ακριβώς. Δε βλέπω την ώρα να το αποκτήσω».


Η Pacemaker παρουσιάστηκε στο Sonar Music Festival της Βαρκελώνης στις 14 Ιουνίου 2012 και είναι διαθέσιμη για download στο BlackBerry App World™ στη τιμή των USD $19.99 (οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και το νόμισμα).