Το Panda Cloud Office Protection Advanced είναι η πρώτη λύση SaaS endpoint security με προστασία για τον Exchange Server.


cloud-computing-representation-image-370x229Η Panda Security, The Cloud Security Company, ανακοίνωσε την έκδοση του Panda Cloud Office Protection Advanced, της πρώτης cloud-based λύσης endpoint security με προστασία για τον Exchange Server. Το νέο αυτό module είναι πλήρως ενσωματωμένο στο προϊόν, που έχει ως αποτέλεσμα την απλούστερη εγκατάσταση και τα κοινά updates για τα endpoints και τους Exchange servers.


Η νέα λειτουργία προστασίας του Exchange Server σαρώνει και ελέγχει όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα, αναφορικά με το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν, ενώ η καινοτόμα έξυπνη μηχανή σάρωσης του mailbox βελτιστοποιεί περαιτέρω την χρήση των πόρων του server. Επιπλέον, η anti-spam προστασία για τον Exchange Server μπλοκάρει τα ανεπιθύμητα μηνύματα και επιτρέπει στους διαχειριστές να διαχειρίζονται αποτελεσματικά και αδιάλειπτα το εταιρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.


Το Panda Cloud Office Protection Advanced είναι η μόνη λύση Software-as-a-Service endpoint security που περιλαμβάνει και τεχνολογίες Device Control που είναι σχεδιασμένες για να εμποδίζουν τη διάδοση του malware μέσω της ακατάλληλης χρήσης των εξωτερικών συσκευών. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους, με την εφαρμογή των πολιτικών για την άρνηση πρόσβασης, επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο για ανάγνωση, ή παρέχουν πλήρη πρόσβαση σε πολλαπλούς τύπους συσκευών (USB flash drives, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, DVDs κ.α.).


Η νέα έκδοση του λογισμικού, περιλαμβάνει και Malware Freezer, μία δυνατότητα που «παγώνει» το malware που έχει εντοπίσει, για επτά ημέρες, τοποθετώντας το σε καραντίνα. Έτσι επιτυγχάνεται σταθερότητα στα συστήματα, επαναφέροντας αρχεία ψευδώς θετικά.


Στα κύρια χαρακτηριστικά του Panda Cloud Office Protection Advanced περιλαμβάνονται:
• Ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης και της κατανάλωσης πόρων. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία που φιλοξενείται στο σύννεφο, δεν απαιτεί επενδύσεις σε υποδομές ή σε εξειδικευμένο προσωπικό.
• Ευκολία στη χρήση και συντήρηση. Παρακολουθεί όλες τα endpoints και τους Exchange servers συμπεριλαμβανομένων και εκείνων σε απομακρυσμένα γραφεία.
• Προσωπικό firewall (με κεντρική ή τοπική διαχείριση).
• Εργαλεία απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης των καταστάσεων ασφάλειας σε όλα τα PCs, τους servers καθώς και στα laptops.
• Ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης εύρους ζώνης με αυτόματες ενημερώσεις P2P.


Με την ανακοίνωση της νέας αυτής υπηρεσίας, η Panda Security ενισχύει τη δέσμευσή της για παροχή cloud-based λύσεων που διασφαλίζουν πλήρη προστασία για τις μεγάλες απειλές. Αυτό το νέο τεχνολογικό μοντέλο αποτελεσματικής καταπολέμησης της αυξανόμενης απειλής του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, μειώνει σημαντικά την κατανάλωση πόρων των συστημάτων, αλλά και της πολυπλοκότητας των συστημάτων προστασίας.