Η Nikon ανακοινώνει ένα νέο φακό zoom, με φορμά DX, με δυνατότητες ευρυγώνιας και λήψης υπερ-τηλεφακού και με απόσβεση κραδασμών.


DX_18_300G_lΜε ιδιαίτερα υψηλή αναλογία zoom 16,7x καθώς και εξαιρετικά μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων 18-300mm, αυτός ο νέος φακός είναι ένας εξαιρετικός φακός για όλες τις χρήσεις, για φωτογράφους με ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων.


Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: “Το σπουδαιότερο σχετικά με τον νέο φακό 18-300mm DX είναι ότι μπορείτε να βγείτε για να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε μια τσάντα γεμάτη εξαρτήματα. Οι φωτογράφοι που τους αρέσει να ταξιδεύουν με ελαφριές αποσκευές, δεν χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς στα θέματα που θα τραβήξουν, διότι το καταπληκτικό εύρος zoom του φακού καλύπτει εύκολα τις περισσότερες καταστάσεις.”


Όλα σε Ένα
Χάρη στην ευελιξία τόσο σε ευρυγώνια λήψη όσο και σε λήψη υπερ-τηλεφακού, αυτός ο φακός zoom 16,7x είναι ιδανικός για ταξίδι ή για τις περιπτώσεις που θέλετε να πάρετε μόνο ένα φακό μαζί σας. Το μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων 18-300mm (φορμά FX/ισοδύναμο 35mm: 27 έως 450mm) καλύπτει εύκολα όλες τις συνήθεις εστιακές αποστάσεις και ξεπερνά πολλούς φακούς της κατηγορίας προσφέροντας κάλυψη στα 300mm και μέγιστο διάφραγμα f/5,6 στη λήψη τηλεφακού. Από μεγάλα τοπία, έως μικρά πορτραίτα και φωτογραφίες δράσης, αυτός ο φακός θα αποτυπώσει τα πάντα.


Ευκρίνεια και σταθερότητα
Η ευελιξία εστιακών αποστάσεων συμπληρώνεται από το σύστημα απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς της Nikon (VRII) — το οποίο επιτρέπει τη λήψη πολύ πιο ευκρινών φωτογραφιών με το χέρι σε όλο το εύρος του zoom και μειώνει σημαντικά το θάμπωμα, ακόμα και όταν κάνετε πολύ μακρινές λήψεις τηλεφακού. Τρία γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) και τρία ασφαιρικά στοιχεία του φακού παρέχουν υψηλή ανάλυση και κορυφαία αντίθεση, ενώ χάρη στο στρογγυλό άνοιγμα του διαφράγματος εννέα λεπίδων, τα στοιχεία εκτός εστίασης συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους για φυσικό φόντο. Η τεχνολογία αθόρυβου μοτέρ (SWM) της Nikon συνδυάζει τη γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση με την αθόρυβη λειτουργία.


Σχεδιασμένος για ταξίδι
Ο εύχρηστος διακόπτης ασφάλισης zoom διατηρεί το φακό σταθερό όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ ο φακός διαθέτει επίσης μεταλλική μοντούρα με ελαστική στεγανοποίηση για προστασία από σκόνη και υγρασία.


Αυτός ο φακός συνοδεύεται από θήκη φακού CL-1120 και σκίαστρο HB-58.