Η Microsoft προσφέρει νέες υπηρεσίες για e-mail, άμεσα μηνύματα και κοινή χρήση φωτογραφιών και αρχείων, απλοποιώντας τη ζωή μας στο διαδίκτυο.

msnΗ Microsoft ανακοίνωσε την παρουσίαση της επόμενης γενιάς του Windows Live, της ολοκληρωμένης ομάδας διαδικτυακών υπηρεσιών, με την οποία η επικοινωνία στο διαδίκτυο γίνεται ακόμα πιο εύκολη και διασκεδαστική. Το νέο Windows Live είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση www.windowslive.com.Το ανανεωμένο Windows Live προσφέρει στο χρήστη ενισχυμένες υπηρεσίες για κοινή χρήση φωτογραφιών, αποστολή και λήψη e-mail και άμεσων μηνυμάτων, καθώς και τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλες ιστοσελίδες. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει επίσης το Windows Live Essentials, ένα σύνολο εφαρμογών που μπορεί κανείς να αποκτήσει δωρεάν και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εμπειρία εργασίας σε Windows, καθώς επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιήσει εύκολα και γρήγορα αρχεία που μπορεί να βρίσκονται διασκορπισμένα στον Η/Υ, στο κινητό και σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Οι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους φίλους τους και για να δημιουργούν αρχεία, τα οποία θα μπορούν να μοιράζονται μέσω πολλών διαφορετικών τόπων στο διαδίκτυο. Η Microsoft προκειμένου να διευκολύνει τους περισσότερους από 460 εκατομμύρια χρήστες του Windows Live παγκοσμίως (συμπεριλαμβανομένων 191 εκατομμυρίων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική – EMEA),  συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες όπως οι Flickr, LinkedIn Corp., Pandora Media Inc., Photobucket Inc., Twitter, WordPress και Yelp Inc. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η ενσωμάτωση όλων των δραστηριοτήτων του χρήστη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αναπτύσσονται σε άλλες ιστοσελίδες, στο Windows Live μέσα από ένα νέο προφίλ και από την υπηρεσία «Tι Nέο Yπάρχει». Το νέο Windows Live παρέχει επίσης μια κεντρική υπηρεσία για την οργάνωση και τη διαχείριση πληροφοριών.

Ο John Mangelaars, Αντιπρόεδρος της Microsoft Consumer and Online EMEA δήλωσε, «Αν τα τελευταία χρόνια μας απασχόλησε η έκρηξη των κοινωνικών δικτύων, τα επόμενα θα μας απασχολήσει η απλοποίηση του ολοένα και πιο πολύπλοκου διαδικτύου. Με το νέο Windows Live παρέχουμε ένα χώρο στον οποίο μπορεί κάποιος να διατηρεί όλες του τις επαφές και να επικοινωνεί μαζί τους , να μοιράζεται τα αρχεία του και να οργανώνει όλη την ψηφιακή του ζωή.»


«Οι χρήστες έχοντας επιλέξει τις αγαπημένες τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, επιθυμούν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των δραστηριότήτων τους μέσω μόνο μίας ιστοσελίδας  που ήδη χρησιμοποιούν. Με το νέο Windows Live μπορείτε να συγκεντρώνετε όλα τα e-mail σας σε ένα μέρος, ώστε να μην χρειάζεται να ελέγχετε ξεχωριστά τους διαφορετικούς λογαριασμούς e-mail και να διατηρείτε ένα εννιαίο ημερολόγιο που θα περιλαμβάνει όλες τις υποχρεωσεις και τις δραστηριότητες σας,» δήλωσε η κ. Κική Καρακατσάνη, Υπεύθυνη των Windows στην Ελλάδα.

Οι συνεργάτες της Microsoft υποστηρίζουν τη νέα γενιά του Windows Live

«Το Windows Live της Microsoft είναι μια συναρπαστική, νέα πλατφόρμα που προσφέρει νέες εμπειρίες και για τους χρήστες του Photobucket και για τους χρήστες της Microsoft, οι οποίες διαφορετικά θα ήταν αδύνατες», είπε ο Alex Welch, πρόεδρος της Photobucket. «Η κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας και, ως κορυφαία ανεξάρτητη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο για κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο, η Photobucket είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για τη συνεργασία της με το Windows Live, η οποία  επιφέρει σημαντικές ευκολίες για τους χρήστες.»

Εκτός από τη συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες του διαδικτύου, η Microsoft ανακοίνωσε μια συμμαχία με την HP για την προσφορά των υπηρεσιών του Windows Live σε περισσότερα άτομα σε όλο τον κόσμο. Η HP, η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στις λύσεις εκτύπωσης, από το επόμενο έτος, θα διανείμει το Windows Live Photo Gallery, την ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης και εκτύπωσης φωτογραφιών, μαζί με τους εκτυπωτές της, των σειρών Photosmart και Deskjet .

«Από το 2009, η HP θα περιλαμβάνει το Windows Live Photo Gallery σε όλους τους εκτυπωτές της HP Photosmart και HP Deskjet προς τους καταναλωτές », δήλωσε ο Sam Greenblatt, Γενικός Διευθυντής της Core Technologies, Imaging and Printing Group, στην HP. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα συνεργαστούμε με τη Microsoft για να προσφέρουμε βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες μας. Αυτή η προσφορά θα επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώνουν, να μοιράζονται, να οργανώνουν και να επεξεργάζονται στο σπίτι τους άλμπουμ φωτογραφιών, κολάζ, κάρτες και ημερολόγια.»



Νέοι τρόποι επικοινωνίας, κοινής χρήσης και οργάνωσης, στο σπίτι ή εν κινήσει

Οι αλλαγές στο Windows Live θα διευκολύνουν τους καταναλωτές να διαχειρίζονται την ψηφιακή τους ζωή και να παρακολουθούν καλύτερα τα γεγονότα. Τα σημαντικότερα σημεία είναι:

  • Το Windows Live διαθέτει νέα χαρακτηριστικά για ακόμα καλύτερη επικοινωνία, όπως το ενημερωμένο προφίλ, την υπηρεσία ενημέρωσης για δραστηριότητες σε όλο το διαδίκτυο «Τι Νέο Yπάρχει», την κοινή χρήση φωτογραφιών, και την πρόσβαση από παντού στο Windows Live SkyDrive. Ο αποθηκευτικός χώρος στο διαδίκτυο αυξάνεται από 5 GB σε 25 GB.
  • Το Windows Live Messenger, η πιο δημοφιλής υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων παγκοσμίως με περισσότερους από 330 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες (134 εκατομμύρια σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική – ΕΜΕA), προσφέρει επιπλέον δυνατότητες για μεγαλύτερη εξατομίκευση, την υπηρεσία «Τι Νέο Yπάρχει» με ενημερώσεις από επαφές σε όλο το διαδίκτυο, κοινή χρήση φωτογραφιών με τη μέθοδο drag-and-drop στο παράθυρο συζήτησης, εύκολη δημιουργία λίστας «Favorites», και ομαδική αποστολή-λήψη άμεσων μηνυμάτων για συζήτηση με μέχρι 20 άτομα ταυτόχρονα.
  • Το Windows Live Hotmail, μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες e-mail παγκοσμίως με περισσότερους από 375 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες (127 εκατομμύρια σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική – EMEA), αναβαθμίζεται σημαντικά. Είναι πλέον πολύ πιο γρήγορο και διαθέτει 80 τοις εκατό πιο αποτελεσματικό φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων1 σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του Hotmail. Οι επερχόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συγχώνευσης πολλών λογαριασμών e-mail σε έναν, τη δυνατότητα τοποθέτησης πολλών διευθύνσεων e-mail σε μία συσκευή, αυξημένο αποθηκευτικό χώρο, ένα βελτιωμένο ημερολόγιο που διευκολύνει την κοινή χρήση ημερολογίων με άλλους, την εγγραφή σε πολλά ημερολόγια και τη χρήση του δικού σας ημερολογίου με το Microsoft Outlook.
  • Το Windows Live Groups, μια τοποθεσία διαδικτυακής συνεργασίας ομάδων, περιλαμβάνει ένα κοινόχρηστο ημερολόγιο, κοινόχρηστο αποθηκευτικό χώρο, κοινόχρηστη διεύθυνση e-mail και κοινόχρηστη υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν με το Windows Live Essentials, μια σειρά εφαρμογών για επικοινωνία και κοινή χρήση, η οποία επίσης λειτουργεί με κορυφαίες υπηρεσίες e-mail, φωτογραφιών και blogging παγκοσμίως.

1 Σε σύγκριση με το Hotmail τον Αύγουστο του 2006.