Η Nikon κυκλοφορεί νέο φακό zoom με φορμά FX, ευρεία εστιακή απόσταση 24-85 mm, συμπαγή κατασκευή και απόσβεση κραδασμών.


AFS_24_85_VR - CopyΜε ευελιξία που εκτείνεται από ευρυγώνια λήψη έως τηλεφωτογραφία και με ελαφρύ σώμα, αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για χρήστες φωτογραφικών μηχανών FX που αναζητούν έναν φακό πολλαπλών χρήσεων χωρίς περιορισμούς στην ποιότητα εικόνας.


Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Η ιδέα γύρω από αυτόν τον φακό ήταν να συνδυάσουμε μια χρήσιμη εστιακή απόσταση με μια μικρή και ταυτόχρονα ανθεκτική κατασκευή, χωρίς να θυσιάσουμε την ποιότητα εικόνας που απαιτούν οι σύγχρονες μηχανές D-SLR της Nikon. Ο φακός ισχυροποιεί την γκάμα των οικονομικά προσιτών και ευέλικτων φακών zoom NIKKOR με φορμά FX και αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για φωτογράφους Nikon που αναζητούν έναν πρακτικό τρόπο για να καλύψουν μια ποικιλία συνθηκών φωτογράφισης».


Κατάλληλος για πολλαπλές εργασίες
Κατασκευασμένος ως ένας ιδιαίτερα συμπαγής φακός zoom με φορμά FX, ο φακός NIKKOR 24-85 mm είναι ιδανικός για όσους θέλουν έναν φακό γενικής χρήσης που προσφέρει δυνατότητα λήψης σε μια μεγάλη ποικιλία καθημερινών στιγμών και θεμάτων. Το ευέλικτο εύρος 24-85 mm καλύπτει με ευκολία τις περισσότερες συχνά χρησιμοποιούμενες εστιακές αποστάσεις και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ευρείες λήψεις ή να κάνετε zoom σε μακρινά αντικείμενα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε φακό, από τοπία έως πορτραίτα.


Ευκρίνεια και Σταθερότητα
Η ευελιξία εστιακών αποστάσεων συμπληρώνεται από την τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς της Nikon (VR II), η οποία επιτρέπει τη λήψη πολύ πιο ευκρινών εικόνων με το χέρι, σε όλο το εύρος του zoom και μειώνει σημαντικά το θάμπωμα της εικόνας, ιδιαίτερα όταν κάνετε μακρινές λήψεις με τον τηλεφακό ρυθμισμένο στο τέλος του εύρους. Η τεχνολογία VR II επιτρέπει επίσης να φωτογραφίζετε χρησιμοποιώντας ταχύτητες κλείστρου μικρότερες έως και κατά τέσσερα στοπ, προσφέροντάς σας πιο αποτελεσματικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Η ενσωματωμένη επίστρωση υψηλής απόδοσης (Super Integrated Coating) της Nikon εξασφαλίζει κορυφαία αναπαραγωγή χρωμάτων, ενώ το κρύσταλλο εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) και τα τρία ασφαιρικά στοιχεία του φακού σάς βοηθούν να επιτύχετε εντυπωσιακή ευκρίνεια και αντίθεση, ακόμα και στο μέγιστο διάφραγμα.


Έτοιμοι για φωτογράφιση
Με κατάλληλο συνδυασμό διαστάσεων, βάρους, τιμής και ποιότητας εικόνας –και με μοντούρα ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες– αυτός ο φακός προσφέρει σε όσους μετακινούνται την ακρίβεια των οπτικών συστημάτων NIKKOR, μαζί με ευρεία εστιακή απόσταση και ελαφριά κατασκευή.


Ο φακός συνοδεύεται από θήκη φακού CL-1118 και σκίαστρο HB-63.