Ακολουθώντας τα βήματα των κορυφαίων μοντέλων, το Montis καταφέρνει να συνδυάσει τον θρυλικό ήχο της Martin Logan με το απαράμιλλο στυλ.


montis-piano-greyΣτην εξέλιξη του Montis, χρησιμοποιήθηκε η αιχμή της τεχνολογίας της Martin Logan, στην πιο πρόσφατη εξέλιξή της. Στο Montis χρησιμοποιείται το μεγαλύτερο πάνελ που υπάρχει διαθέσιμο. Το μέγεθος αυτό έχει επιτρέψει στο πάνελ να κατέβει ακόμα χαμηλότερα σε συχνότητα και με τον τρόπο αυτό οι μεσαίες συχνότητες να αποκτήσουν ακόμη περισσότερη καθαρότητα. Με την τελευταία βελτιωμένη γενιά στατόρων, η επιφάνεια ακτινοβολίας είναι διπλάσια απ’ ό,τι στο παρελθόν. Αυτή η δραματική άυξηση στην επιφάνεια μεταφράζεται σε πολύ υψηλότερα ποσοστά απόδοσης και δυναμικών.


Η ομάδα σχεδιασμού της Martin Logan, δημιούργησε αποκλειστικά για την ίδια μία εξαιρετικής ακρίβειας μονάδα DSP η οποία επεξεργάζεται το σήμα σε επίπεδο 24bit. Αυτό σε συνδιασμό με το crossover Vojtko™ και τα εξαιρετικής ποιότητας εξαρτήματά του, καθώς και με έναν πανίσχυρο ενισχυτή 200Watt, καταφέρνει να αποδώσει πρωτόγνωρα ελεγχόμενο χαμηλό και βάθος για καμπίνα αυτού του μεγέθους. Η μονάδα DSP επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των φίλτρων, της ισοστάθμισης και όλων των άλλων λειτουργιών στο ψηφιακό πεδίο, προσδίδοντας έτσι την καλύτερη δυνατή ακρίβεια.


montis02Πρεμιέρα στο νέο Montis κάνει ένας πολύ ιδιαίτερος χρωματισμός. Εκτός από τα συνήθη φινιρίσματα, διατίθεται και το χρώμα High Gloss Black Cherrywood, το οποίο αναλόγως του φωτισμού του χώρου αλλάζει απόχρωση. Όταν πέφτει επάνω του φως, τότε αναδυκνείονται οι κόκκινοι τόνοι του ξύλου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προβάλλονται οι πιο σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα διακριτικό εφφέ ζωντάνιας. Το ίδιο το ηχείο δείχνει να ζωντανεύει καθώς πέφτει επάνω του το φως.


Η Ενδεικτική τιμή καταλόγου για αυτό το μοναδικής αισθητικής και τεχνολογίας ηχείο είναι €14.900