Οι εταιρείες AMD, ARM, Imagination, MediaTek και Texas Instruments ηγούνται της νέας εποχής καινοτομιών στην πληροφορική.


hsa-foundation-logoΠέντε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως ανακοινώνουν από κοινού τη σύσταση του Ιδρύματος Συστήματος Ετερογενούς Αρχιτεκτονικής (Heterogeneous System Architecture (HSA) Foundation) από το βήμα του AMD Fusion Developer Summit (AFDS) (NYSE: AMD), που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, 2012, στο Bellevue των Η.Π.Α. Το HSA Foundation αποτελεί μία μη-κερδοσκοπική κοινοπραξία που συστάθηκε για να καθορίσει και προωθήσει μία ανοικτή, βασισμένη σε πρότυπα, προσέγγιση της ετερογενούς υπολογιστικής που θα παρέχει κοινές προδιαγραφές στον τομέα του hardware και ένα ενιαίο οικοσύστημα τεχνολογιών, ώστε να διευκολύνει τους προγραμματιστές λογισμικού να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων επεξεργαστών.


Οι AMD, ARM, Imagination Technologies, MediaTek Inc. και Texas Instruments (TI) (NYSE: TXN) αποτελούν τα αρχικά ιδρυτικά μέλη του HSA Foundation. Οι εν λόγω εταιρείες θα συνεργαστούν για να προωθήσουν ενιαίες προδιαγραφές αρχιτεκτονικής και την απλούστευση του μοντέλου προγραμματισμού, ώστε οι προγραμματιστές λογισμικού να επωφεληθούν από τις ανεπτυγμένες δυνατότητες των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας (CPU) και μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPUs) και να ξεκλειδώσουν την απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα των παράλληλων υπολογιστικών μηχανών που συναντώνται στους ετερογενείς επεξεργαστές.


Με την τυποποίηση του ετερογενούς μοντέλου προγραμματισμού, οι προγραμματιστές μπορούν πιο εύκολα και αποτελεσματικά από άποψη κόστους να αναπτύξουν νέο λογισμικό σχεδιασμένο για να επωφελείται από τη σύγχρονη αγορά επεξεργαστών (ετερογενείς επεξεργαστές $55.5B, γνωστοί ως “υβριδικοί”). Το HSA Foundation θα συμβάλει στη νέα εποχή του καινοτόμου λογισμικού, προσφέροντας στο χρήστη αξεπέραστη εμπειρία χρήσης υπολογιστή έως και βελτιωμένη cloud-based διαχείριση δεδομένων, streaming και ασφάλεια.


Ως ανεξάρτητη κοινοπραξία, το HSA Foundation είναι ανοικτό σε όλους τους επαγγελματίες της βιομηχανίας υπολογιστών που ενδιαφέρονται να συμβάλουν στη νέα εποχή της ετερογενούς υπολογιστικής. Το HSA Foundation καλεί τις κατασκευάστριες εταιρείες ημιαγωγών, πλατφόρμων και λειτουργικών συστημάτων, συσκευών και τους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους προγραμματιστές να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Τα μέλη του ιδρύματος σχεδιάζουν να παρέχουν εύρωστες λύσεις ανάπτυξης της ετερογενούς υπολογιστικής, προσφέροντας υποστήριξη μεταξύ άλλων μέσω εργαλείων ανάπτυξης (SDK), βιβλιοθηκών, συγγραμμάτων, εκπαίδευσης και υποστήριξης.


Εκτός από τα ιδρυτικά μέλη, τα υποστηρικτικά μέλη μπορούν να συμβάλλουν σε επίπεδο έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, παρασκευής, δοκιμής και πώλησης του HSA και του ετερογενούς λογισμικού.


Για περισσότερες πληροφορίες για το HSA Foundation, παρακαλώ επισκεφτείτε τη σελίδα: www.hsafoundation.com.