Κορυφαίες λύσεις storage αλλάζουν τον τρόπο που οι επιχειρήσεις προστατεύουν και διαχειρίζονται τις πληροφορίες τους στην εποχή των big data.


hp logo 2010Η HP παρουσιάζει το νέο χαρτοφυλάκιο λύσεων data deduplication HP StoreOnce Backup. Οι νέες λύσεις storage βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα τους κινδύνους στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν την εκθετική αύξηση του όγκου των δεδομένων, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να προστατεύσουν περισσότερα δεδομένα σε λιγότερο χρόνο.


Οι νέες λύσεις είναι οι πρώτες που προσφέρουν επιδόσεις backup και ανάκτησης δεδομένων που φτάνουν τα 100 terabytes (TB) ανά ώρα και 40 TB ανά ώρα αντιστοίχως, μέσα σ’ ένα ενιαίο σύστημα. Έτσι, οι λύσεις της HP είναι έως τρεις και έως πέντε φορές ταχύτερες σε σχέση με το αμέσως κοντινότερο ανταγωνιστικό προϊόν.


Καθώς αντιμετωπίζουν τη μαζική αύξηση του όγκου των δεδομένων και νέα φορτία εργασιών που προκύπτουν από τις εφαρμογές, οι επιχειρήσεις πρέπει να διαχειριστούν κινδύνους που αφορούν στις πολιτικές συμμόρφωσης – λόγω του μεγαλύτερου χρόνου που απαιτείται για διαδικασίες backup-and-restore – καθώς και κόστη διαχείρισης που σχετίζονται με την πολυπλοκότητα των υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, η HP προσφέρει:


Μικρότερο χρόνο ανάκτησης, μειωμένες ανάγκες σε χωρητικότητα και κόστη bandwidth με το λογισμικό HP StoreOnce Catalyst, το οποίο εξασφαλίζει τον ταχύτερο ρυθμό διεκπεραίωσης διαδικασιών backup-and-restore, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη λύση HP StoreOnce B6200 Backup. Με τις λύσεις της HP, οι επιχειρήσεις μπορούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ανάκτησης μέσα σε μια ημέρα, όταν οι ανταγωνιστικές λύσεις χρειάζονται μια ολόκληρη εργάσιμη εβδομάδα για να πετύχουν το ίδιο.


Αυξημένη παραγωγικότητα με το λογισμικό HP Data Protector 7, το οποίο βασίζεται στη λύση Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL) και περιλαμβάνει εργαλεία διαχείρισης που επιτρέπουν διαδικασίες backup και ανάκτησης με βάση συγκεκριμένα πλαίσια.


οι επιχειρήσεις μπορούν με ακρίβεια να προστατεύσουν, να βρουν και ν’ ανακτήσουν πληροφορίες, με βάση το νόημα και τις ιδέες που περιλαμβάνουν τα δεδομένα.


Ενισχυμένη αποδοτικότητα server και συνδεσιμότητα storage με την τεχνολογία HP Virtual Connect for 3PAR with Flat SAN, η οποία συνδέει απευθείας τους servers με τις λύσεις storage μέσω ενός απλού δικτύου Storage Area Network (SAN) ενιαίου επιπέδου. Έτσι, εξαλείφεται η ανάγκη για περίπλοκα και πολυεπίπεδα δίκτυα SAN και δε χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός δικτύωσης.


Μεγαλύτερη αξιοπιστία και βελτιωμένες επιδόσεις δικτύου, ώστε να υποστηρίζεται η αύξηση της διακίνησης δεδομένών και όγκος τον οποίο διαχειρίζονται οι λύσεις storage που συνδέονται με λύσεις HP Converged Infrastructure. Αυτό επιτυγχάνεται με το λογισμικό HP Automated Network Management 9.2, το οποίο βοηθά τα τμήματα πληροφορικής να ανταποκρίνονται στις αλλαγές των επιχειρησιακών απαιτήσεων μέσω μιας ενοποιημένης λύσης διαχείρισης δικτύου που είναι αποδοτική, αυτοματοποιημένη και ασφαλής.


Με βάση το χαρτοφυλάκιο HP Converged Infrastructure, οι νέες λύσεις της εταιρείας επιτρέπουν στις επιχειρήσεις και τους μεγάλους οργανισμούς να κατευθύνουν τους πληροφοριακούς τους πόρους από τη διαχείριση και την ενοποίηση παραδοσιακών, άκαμπτων και μεμονωμένων silos προς μια υποδομή που υποστηρίζει την καινοτομία στις διαδικασίες και τις στρατηγικές πρωτοβουλίες.


HP StoreOnce: Επαναπροσδιορίζοντας το data deduplication
Το χαρτοφυλάκιο HP StoreOnce είναι η μοναδική federated deduplication λύση της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι το deduplication γίνεται μια φορά, με τη χρήση μιας τεχνολογίας και τα δεδομένα μπορούν μετά να μετακινηθούν οπουδήποτε, χωρίς να χρειάζεται διαδικασία ανανέωσης ή εκ νέου εισροής στο σύστημα. Το χαρτοφυλάκιο HP StoreOnce βασίζεται σε μια συνεπή, υψηλών επιδόσεων, αρχιτεκτονική deduplication, η οποία καλύπτει όλο το εύρος μιας επιχειρησιακής υποδομής – από τους servers εφαρμογών σε αποκεντρωμένα γραφεία έως και τα κεντρικά data centers. Έτσι αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και μειώνονται τα κόστη που εμφανίζονταν λόγω της παλαιότερης προσέγγισης του κλάδου σε αυτό τον τομέα.


Αξιοποιώντας τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τα HP Labs, τον κεντρικό βραχίονα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, το χαρτοφυλάκιο HP StoreOnce περιλαμβάνει πάνω από 50 καινοτομίες, στις οποίες αναμένεται να κατοχυρωθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Συνδυάζοντας τη μηχανή deduplication του HP StoreOnce με ένα μοναδικό, επεκτάσιμο και αθροιστικό σχεδιασμό, η HP παρέχει τη μοναδική λύση deduplication μεγάλη κλίμακας, η οποία διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιμότητας. Η λύση διαθέτει ακόμη τη δυνατότητα «αυτόνομης επανεκκίνησης», η οποία διασφαλίζει ότι οι εργασίες backup ολοκληρώνονται, ακόμη και αν υπάρξει κάποιο σημαντικό σφάλμα στο hardware. Έτσι, μειώνεται συνολικά ο κίνδυνος απώλειας δεδομένων.


Επιπλέον, το λογισμικό HP StoreOnce Catalyst για συστήματα HP StoreOnce Backup επιτρέπει στους πελάτες να προχωρήσουν σε data deduplication σε servers εφαρμογών ή σε backup servers, πριν τα δεδομένα μεταφερθούν στο κεντρικό σύστημα HP StoreOnce Backup. Με την προσέγγιση αυτή, ενισχύεται η ευελιξία, γεγονός που βοηθά τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες backup, να αποφύγουν τη σπατάλη πόρων, να μειώσουν το κόστος bandwidth του δικτύου και να βελτιώσουν το ρυθμό διεκπεραίωσης των διαδικασιών backup.


Ακόμη, οι πελάτες μπορούν ν’ αξιοποιήσουν το λογισμικό HP Data Protector 7, αλλά και τις λύσεις Symantec NetBackup ή Symantec Backup Exec, ώστε να διαχειριστούν τις διαδικασίες deduplication και διακίνησης δεδομένων μέσα σε περιβάλλον HP StoreOnce Catalyst. Οι ανεξάρτητοι πάροχοι λύσεων λογισμικού μπορούν να επιτύχουν το ίδιο επίπεδο ελέγχου, αξιοποιώντας το ανοιχτό kit ανάπτυξης του HP StoreOnce Catalyst.


Καινοτομίες που αλλάζουν την αγορά του storage
Οι παραδοσιακές προσεγγίσεις storage-networking και προστασίας δεδομένων είναι πολύπλοκες, συχνά ασύμβατες και ελλιπώς εξοπλισμένες για να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις που σχετίζονται με την αύξηση του όγκου των αδόμητων δεδομένων και τη συνεχή υιοθέτηση mobile και cloud-based εφαρμογών.


Με βάση τη λύση Autonomy IDOL, το νέο λογισμικό HP Data Protector 7 προσφέρει τη μοναδική λύση προστασίας πληροφοριών που βασίζεται στο νόημα τους. Το λογισμικό HP Data Protector 7 κατανοεί αυτόματα τις έννοιες που βρίσκονται στα δεδομένα, κάτι που αλλάζει εκ βάθρων το σκοπό και τα οφέλη των διαδικασιών προστασίας των δεδομένων. Οι χρήστες μπορούν πλέον ν’ ανακτήσουν κάθε πληροφορία που είναι σχετική με μια συγκεκριμένη ιδέα ή θέμα, ανεξάρτητα από τις λέξεις-κλειδιά ή άλλες παραμέτρους αναζήτησης. Το λογισμικό HP Data Protector 7 είναι η πρώτη καθολική λύση πληροφόρησης και ασφάλειας για επιχειρήσεις. Συνδυάζει το cloud-based backup που υλοποιείται στο ιδιωτικό cloud της HP (το μεγαλύτερο στον κόσμο) με τις φυσικές και εικονικές διαδικασίες προστασίας πληροφοριών εντός μιας επιχείρησης.


Η αρχιτεκτονική Flat SAN ενισχύσει τη σύγκλιση μεταξύ server και storage
Οι παραδοσιακές, πολυεπίπεδες, αρχιτεκτονικές δικτύου τεχνολογίας fibre channel απαιτούν μια σύνθετη δομή καρτών δικτύου, καλωδίων διασύνδεσης και μεταγωγών, ώστε να προλαβαίνουν τις αλλαγές των προτύπων διακίνησης δεδομένων εντός ενός δικτύου. Αυτό προκαλεί κωλύματα και προσθέτει πολυπλοκότητα.


Εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστούς host-bus adapters, μεταγωγούς και καλώδια για τη διασύνδεση των servers με τις λύσεις storage, η νέα λύση HP Virtual Connect for 3PAR with Flat SAN βοηθά στη μείωση του κόστους δικτύωσης έως και 50% και επιτρέπει την υλοποίηση διαδικασιών provisioning έως και 2,5 φορές ταχύτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.


Η νέα αρχιτεκτονική Flat SAN της HP επιτρέπει τη διασύνδεση έως και 768 blade servers σε ένα μόνο storage array 3PAR, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για ένα ειδικευμένο δίκτυο SAN. Ακόμη, η λύση HP Virtual Connect for 3PAR with Flat SAN μειώνει τα επίπεδα πρωτοκόλλου storage, περιορίζοντας τη χρονική καθυστέρηση κατά 55% και επιταχύνοντας λειτουργίες όπως το I/O εικονικών μηχανών. Τέλος, η λύση HP Virtual Connect for 3PAR with Flat SAN είναι ιδανική για εικονικά και cloud περιβάλλοντα.