Η Nokia επιταχύνει το ταξίδι στο διαδίκτυο μέσω κινητού με τη νέα σειρά Asha Touch.


Nokia Asha 305

Nokia Asha 305

Διασκεδαστική, πολύχρωμη σειρά συσκευών με οθόνη αφής που θα φέρει γρήγορο web browsing μέσω κινητού, κοινωνικά δίκτυα και παιχνίδια σε εκατομμύρια χρήστες


Η Nokia προχωρά ένα βήμα παραπέρα στη στρατηγική της να συνδέσει το επόμενο δισεκατομμύριο ανθρώπων αποκαλύπτοντας τη νέα οικογένεια κινητών Asha Touch, η οποία προσφέρει την εμπειρία της οθόνης αφής σε χαμηλότερη τιμή. Τα τρία καινούρια μοντέλα – το Nokia Asha 305, το Nokia Asha 306 και το Nokia Asha 311 – εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο την επιτυχημένη οικογένεια Asha, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2011. Σήμερα, υπάρχουν 10 συσκευές Asha διαθέσιμες σε περισσότερες από 130 χώρες, παρέχοντας στους νέους, εξωστρεφείς καταναλωτές μία επιλογή κινητών που ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής τους.


Αυτές οι πιο πρόσφατες συσκευές έχουν σχεδιαστεί να παρέχουν μία πλούσια, smartphone-like εμπειρία στους καταναλωτές οι οποίοι θέλουν να απελευθερωθούν από τα υπερβολικά κόστη της κατανάλωσης δεδομένων και την μικρή διάρκεια της μπαταρίας. Τα Nokia Asha 305, Asha 306 και Asha 311 προσφέρουν μία νέα user interface εμπειρία αφής, συνδυάζοντας την αποδεδειγμένα εύκολη στη χρήση τεχνολογία της Nokia με την καινοτομία του ψηφιακού σχεδιασμού που ταιριάζει κατάλληλα σε αυτό τον σκοπό.


Το όμορφο Nokia Asha 311 είναι μία γρήγορη και εύκολη συσκευή με οθόνη αφής, 3.5G χωρητικότητα και επεξεργαστή 1GHz για μία σπουδαία εμπειρία Internet. Το λαμπερό και μοντέρνο Nokia Asha 305 είναι ένα διασκεδαστικό και οικονομικό κινητό, το οποίο διαθέτει την αποκλειστική, εύκολη στην εναλλαγή dual SIM, ενώ το Nokia Asha 306, είναι μία συσκευή με μία κάρτα SIM και αποτελεί την πιο οικονομική Wi-Fi συσκευή της Nokia μέχρι σήμερα.


«Με τη διάθεση των κινητών Asha Touch στην αγορά, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά να πραγματοποιήσουμε τη δέσμευσή μας να συνδέσουμε το επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η Mary T. McDowell, Nokia’s executive vice president for Mobile Phones. «Αυτές οι συσκευές προσφέρουν αυτό που εκτιμούν περισσότερο οι νέοι άνθρωποι της πόλης – μία πολύ όμορφη συσκευή και μία εύκολη και οικονομική εμπειρία για να συνδέονται με το Internet, με φίλους τους και με έναν κόσμο ψυχαγωγίας, εφαρμογών web και περιεχομένου».


Οι νέες συσκευές εκμεταλλεύονται πλήρως το Nokia Browser 2.0, τη μεγάλη, πρόσφατη αναβάθμιση που ενσωματώνει την τεχνολογία cloud της Nokia για να μειώσει την κατανάλωση δεδομένων μέχρι και 90%, με αποτέλεσμα οι χρήστες να απολαμβάνουν ταχύτερη και φθηνότερη πρόσβαση στο Ίντερνετ. Οι ιστοσελίδες “φορτώνονται” τρεις φορές πιο γρήγορα συγκριτικά με συσκευές χωρίς cloud-accelerated περιήγηση, κάνοντας πιο εύκολο για τους χρήστες να επιλέγουν ανάμεσα στις περισσότερες από 10.000 διαθέσιμες διαδικτυακές εφαρμογές. Επίσης, προσφέρουν μία πιο πλούσια και πιο διαδραστική εμπειρία ενώ χρησιμοποιούν λιγότερα δεδομένα από μία συμβατική εφαρμογή.


Οι χρήστες μπορούν να συνδέονται εύκολα με τους φίλους και την οικογένειά τους με το πάτημα ενός κουμπιού καθώς και να μοιράζονται αρχεία και συνδέσμους μέσω των κοινωνικών τους δικτύων. Επιπλέον, ο Download Manager του Nokia Browser βοηθάει τους χρήστες να διαχειρίζονται το εξωτερικό περιεχόμενο εύκολα και να σώζουν μουσική, βίντεο ή εικόνες σε μία κάρτα μνήμης, ενώ περιηγούνται στο διαδίκτυο.


Επιπλέον, οι developers και οι καταναλωτές έχουν ήδη υποδεχτεί πολύ θετικά την οικογένεια Asha. Το Nokia Store έχει ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια downloads. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, το 42% των downloads από το Nokia Store έγινε στα Asha καθώς και σε άλλες συσκευές Nokia που βασίζονται στο οικοσύστημα Java. Μόλις ένα χρόνο πριν, το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 10%. Επίσης, υπάρχουν 410 Nokia developers με εφαρμογές που έχουν επιτύχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο downloads. Εκτός αυτού, το India Games και το Pico Brothers μόλις ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια.


Εκτός από την προσφορά μίας ολοκληρωμένης online κοινωνικής εμπειρίας, τα Nokia Asha 305, Asha 306 και Asha 311 έχουν δημιουργηθεί για ψυχαγωγία. Όλοι οι χρήστες λαμβάνουν ένα αποκλειστικό δώρο 40 παιχνιδιών EA που θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν και να κρατήσουν για πάντα. Αυτά τα παιχνίδια καλύπτουν τις κατηγορίες δράση, ηλεκτρονικά και αθλητικά και περιλαμβάνουν τίτλους όπως: Tetris, Bejeweled, Need for Speed: The Run και Fifa 2012. Το Nokia Asha 311 έχει επιπλέον 15 επίπεδα του Angry Birds προεγκατεστημένα στη συσκευή, που αξιοποιούν ιδανικά την οθόνη αφής και τον επεξεργαστή 1GHz.


«Η Nokia κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη σύνδεση των καταναλωτών με το διαδίκτυο, επιδιώκοντας να βελτιώσει την εμπειρία τους μέσω ενός νέου user-interface αφής, το οποίο επιτρέπει στην εταιρεία να ανταγωνιστεί στη μεσαία κατηγορία με νέες ζώνες τιμών. Η μεσαία κατηγορία είναι ένα ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς αλλά θεωρούμε πως το αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο Asha της Nokia περιλαμβάνει ένα ελκυστικό πακέτο που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν χαμηλότερα λειτουργικά κόστη, λόγω του συμπιεσμένου browser και της μεγάλης διάρκειας ζωής της μπαταρίας» δήλωσε ο Neil Mawston, Executive Director of devices research στην Strategy Analytics. «Επίσης, είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πως η Nokia προωθεί την Asha στρατηγική της με την παγκόσμια διάθεση να πραγματοποιείται σε ανεπτυγμένες αγορές, όπως η Ασία. Η Nokia έχει ικανοποιητική απήχηση εκεί και η ανταπόκριση από τους ντόπιους καταναλωτές φαίνεται να είναι θετική.»


Ανάλυση προϊόντων
Nokia Asha 311Το Nokia Asha 311 είναι μία πολύχρωμη, compact συσκευή με οθόνη αφής και όλα τα χαρακτηριστικά που προσφέρει μία ευχάριστη και εύκολη εμπειρία χρήσης. Διαθέτει μία φωτεινή, πολύχρωμη και ανθεκτική στις γρατζουνιές οθόνη αφής με φίλτρα πόλωσης, εξασφαλίζοντας στους χρήστες την καλύτερη εμπειρία με το μοναδικό και διασκεδαστικό user interface. Το Nokia Asha 311 διαθέτει επιπλέον μία 3.2MP κάμερα και προεγκατεστημένα Nokia Maps, καθώς και 15 προεγκατεστημένα επίπεδα του Angry Birds.


Το προεγκατεστημένο social client κάνει την πρόσβαση στο Facebook, το Twitter και σε πολλά άλλα κοινωνικά δίκτυα ευκολότερη ενώ ο Nokia Browser κάνει τη χρήση ίντερνετ μέσω κινητού γρήγορη και οικονομική. Επιπλέον, περιλαμβάνει την πιο δημοφιλή υπηρεσία μηνυμάτων. «Το Whatsapp έχει ένα ξεκάθαρο όραμα δημιουργίας μία αξιόπιστης και εύκολης στη χρήση υπηρεσίας μηνυμάτων που βοηθάει τους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους τους σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Brian Acton, Co-Founder στη WhatsApp Inc. «Η συνεργασία με τη Nokia της οποίας το παγκόσμιο πεδίο είναι εδραιωμένο κάνει το WhatsApp διαθέσιμο στις συσκευές Asha Touch ενώ θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την ουσιαστική μας αποστολή».


Το Nokia Asha 305 είναι ένα διασκεδαστικό Easy Swap κινητό με Dual SIM, το οποίο βοηθάει τους χρήστες να αξιοποιούν απόλυτα το τηλέφωνό τους, ενώ παράλληλα να διατηρούν τον έλεγχο του κόστους. Η συσκευή διαθέτει μία φωτεινή, πολύχρωμη και ανθεκτική οθόνη 3” WQVGA, Bluetooth και σύνδεση Dual Band. Σαράντα παιχνίδια EA είναι διαθέσιμα για download με κάθε συσκευή καθώς και μία κάμερα 2MP, Nokia Maps και το πρωτοποριακό Nokia Browser το οποίο βοηθάει σημαντικά στη μείωση του κόστους λήψης δεδομένων.


Nokia Asha 306Το Nokia Asha 306, εκτός από όλα τα καταπληκτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, όπως τη φωτεινή, πολύχρωμη και ανθεκτική 3” WQVGA οθόνη αφής και τα 40 παιχνίδια της EA για download (μία αποκλειστική προσφορά της Nokia), το Nokia Asha 306 διαθέτει επιπλέον WLAN, επιτρέποντας στους χρήστες να μένουν συνδεδεμένοι εν κινήσει. Επίσης, υποστηρίζει video streaming μέσω GPRS και WLAN, πράγμα που σημαίνει πως αυτή η συσκευή είναι ένας πραγματικά διασκεδαστικός τρόπος να κρατάει κανείς επαφή.