Επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Fujitsu Siemens Computers στο συνέδριο “VMware: The Power of Virtualization”, όπου συμμετείχε ως Gold Χορηγός.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Fujitsu Siemens Computers, Γιώργος Νικολόπουλος

Ο διευθυντής πωλήσεων της Fujitsu Siemens Computers, Γιώργος Νικολόπουλος

Το συνέδριο “VMware: The Power of Virtualization” έλαβε χώρα πρόσφατα στην Αίγλη Ζαππείου με την υποστήριξη 11 Χορηγών και τη συμμετοχή περισσότερων από 350 στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν η μείωση λειτουργικού κόστους, ενέργειας και διαχείρισης IT, μέσω λύσεων virtualization VMware που πετυχαίνουν servers consolidation, βέλτιστη διαχείριση πόρων Η/Υ και cost effective disaster recovery.

Ο κ. Γιώργος Νικολόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε συνοπτικά την πορεία της εταιρείας, καθώς και λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες που διαθέτει στην Ελληνική αγορά. Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Κουκούτσης, αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκομίζουν οι επιχειρήσεις από την ενσωμάτωση του virtualization στις υποδομές πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουκούτσης τόνισε ότι μέσω του virtualization αυξάνεται η επάρκεια, η ευελιξία, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των υπηρεσιών.

Ο κ. Νικολόπουλος είπε μετά το τέλος της εκδήλωσης: «Η μακρόχρονη συνεργασία της Fujitsu Siemens Computers με την VMware έχει εξελιχθεί σε στρατηγική συμμαχία, με τα προϊόντα μας να είναι τα πρώτα που ενσωμάτωσαν την τεχνολογία V3i στους servers μας και τη δημιουργία κοινών προϊόντων. Η 20ετή εμπειρία που διαθέτουμε με 100 και πλέον εγκαταστάσεις λύσεων virtualization σε επιχειρήσεις μας καθιστά έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων υποδομής.»


Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν στοιχεία για την εκρηκτική αύξηση της χρήσης τεχνολογίας Virtualization τόσο στην παγκόσμια όσο και στην Ελληνική αγορά, τεχνικές δραστικής μείωσης κόστους κτήσης και λειτουργίας υποδομής πληροφορικής, ενέργειας καθώς και παρουσιάσεις case studies από Ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Τα θέματα και οι παρουσιάσεις του συνεδρίου “The Power of Virtualization Forum” είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο www.performance.gr σε μορφή Acrobat PDF.