Tο Panda Cloud Antivirus Free Edition κατέκτησε για μία ακόμη φορά την υψηλότερη βαθμολογία στα tests αξιολόγησης του AV-Test.org.


panda cloud antivirusΕπιπλέον να σημειώσουμε ότι τόσο το Panda Cloud Antivirus όσο και το Panda Internet Security 2012 αξιολογήθηκαν και απέσπασαν μία ακόμη διάκριση από τα AV-Test.org. Τα εργαστήρια εξέτασαν την προστασία, τη δυνατότητα επιδιόρθωσης προβλημάτων ασφαλείας, τη χρηστικότητα και τις επιδόσεις μεταξύ 22 εφαρμογών για οικιακούς χρήστες και 8 προϊόντα προστασίας από ιούς για επιχειρήσεις, σε περιβάλλον Windows 7 τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012.


Οι αξιολογήσεις του AV-Test.org μετρούν κατά πόσο κάθε μεμονωμένη λύση επηρεάζει την απόδοση του συστήματος, ενώ συγχρόνως προσφέρει και ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας του συστήματος. Μεταξύ όλων των προϊόντων που αξιολογήθηκαν, το Panda Cloud Antivirus 1.5.2 είχε την μικρότερη επίδραση στο σύστημα, με βαθμό 7 σε ένα μέσο όρο 10 που είχαν οι υπόλοιπες λύσεις (όσο μικρότερος ο βαθμός τόσο καλύτερη η λύση). Να σημειώσουμε ότι η πιο αργή εφαρμογή είχε βαθμό 15.


Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων εξετάστηκαn και τα ψευδώς θετικά (false positives) μηνύματα για ένα νόμιμο αρχείο το οποίο χαρακτηρίστηκε λανθασμένα με ετικέτα ως κακόβουλο λογισμικό, όπου το Panda Cloud Antivirus 1.5.2 κατέγραψε μόλις τρία ψευδώς θετικά μηνύματα σε πάνω από 500.000 αρχεία ελέγχου. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 0.0006% ρυθμό false positive, τη στιγμή που άλλα προϊόντα που έλαβαν μέρος στην ίδια αξιολόγηση σημείωσαν 10 λανθασμένες ενδείξεις (0.002%). Τα προϊόντα που έλαβαν μέρος στις μετρήσεις αξιολογήθηκαν επίσης και όσον αφορά στα false warnings και false blocking από ορισμένες ενέργειες όπως κατά τη διάρκεια της λήψης, της εγκατάστασης και της χρήσης νόμιμου λογισμικού. Το Panda Cloud Antivirus εκτέλεσε άψογα και χωρίς ψευδείς προειδοποιήσεις τα παραπάνω.


Το Panda Cloud Antivirus κατέγραψε άριστα αποτελέσματα στην κατηγορία της προστασίας (Protection), καθώς κατάφερε να πετύχει βαθμολογία 5.0, σε σύγκριση με άλλες λύσεις δωρεάν antivirus όπως το Avast (βαθμός 4.5) και το Microsoft Security Essentials (βαθμός 3.0). Η λύση της Panda Security, κατάφερε επίσης καλύτερες επιδόσεις και από εμπορικά προγράμματα όπως τα Trend Micro, McAfee και ESET, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τις δυνατότητες ισχυρής προστασίας που παρέχει το προϊόν.


“Το Panda Cloud Antivirus είναι ένα από τα πιο γρήγορα και πιο ελαφριά προϊόντα που έχουμε αξιολογήσει μέχρι τώρα. Το προϊόν προσφέρεται για μία σφαιρική προστασία από όλα τα είδη malware και απέδωσε πολύ καλά στις 0-day δοκιμές μας, ενώ κατατάσσεται ψηλότερα και από μερικές εμπορικές εφαρμογές, άλλων κατασκευαστών. Συγχαίρουμε την Panda για τις υψηλές διακρίσεις της στις δοκιμές μας!», δήλωσε ο κος Andreas Marx, Διευθύνων Σύμβουλος της AV-Test.org.


Το Panda Cloud Antivirus Free Edition 1.5.2, που μετρήθηκε από τα AV-Test.org και το οποίο ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο του 2012 περιλαμβάνει μία σειρά από βελτιώσεις στην απόδοση καθώς και νέες λειτουργίες που ζητήθηκαν από την παγκόσμια κοινότητα των χρηστών της Panda Security. Από την αρχική έκδοση το 2009 ως το πρώτο δωρεάν Antivirus που βασίζεται στο Cloud, για τους οικιακούς χρήστες, τα εκατομμύρια των χρηστών PC σε όλο τον κόσμο έχουν επωφεληθεί από τη βραβευμένη προστασία που παρέχει, καταναλώνοντας μηδενικούς σχεδόν πόρους του συστήματός τους. Το τελευταίο είναι επίτευγμα της Συλλογικής Νοημοσύνης, της κατοχυρωμένης τεχνολογίας της Panda Security, η οποία αυτόματα συλλέγει και επεξεργάζεται εκατομμύρια δείγματα malware στο cloud αντί τοπικά στον υπολογιστή του χρήστη.