Η σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της Axis σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις της IMS την κατατάσσει στην έκτη θέση στην παγκόσμια αγορά.

axis_logoΗ Axis Communications ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της IMS Research, το μερίδιο αγοράς για το 2008 ανέρχεται στο 33.5% (από 32% το 2007). Η Axis φαίνεται να έχει ενισχύσει σημαντικά την θέση της στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας.
Ως κατασκευαστής ηλεκτρονικού εξοπλισμού εξειδικευμένου στην ασφάλεια, η Axis κατέχει πλέον την έκτη θέση στην παγκόσμια αγορά. Σε ότι αφορά την κατηγορία των security cameras, συμπεριλαμβανομένων των αναλογικών αλλά και των δικτυακών IP, οι έρευνες της IMS Research τοποθετούν την Axis στην τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
Αναφορικά με την κατηγορία δικτυακών IP Cameras συγκεκριμένα, η Αxis κατέχει την 1η θέση στην κατάταξη κάτι που επιβεβαιώνεται αφενός από τη διατήρηση της ως market leader αλλά και από την αύξηση της διαφοράς της με όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της στην κατηγορία των δικτυακών IP καμερών. Είναι χαρακτηριστικό πως το μερίδιο αγοράς της Axis είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από από τον δεύτερο στην παγκόσμια κατάταξη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της IMS προβλέπεται ακόμα πιο ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς των network video προϊόντων με ένα μέσο ετήσιο ρυθμό που φτάνει το 35 % για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η Axis στοχεύει στην κάλυψη των επαγγελματικών αναγκών που μπορεί να καλύψει η χρήση του network video. Με πελάτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, των μεταφορών, της δημόσιας διοίκησης, στα καταστήματα λιανικής, αλλά και στις τράπεζες και στην βιομηχανία, καταφέρνει να δίνει πρωτοποριακές λύσεις.
Η CPI ως επίσημος διανομέας των προϊόντων της Axis για την Ελλάδα σημειώνει αντίστοιχη θεαματική αύξηση στα αποτελέσματα πωλήσεων, η οποία είναι της τάξεως του 36%.